TRODNEVNA NACIONALNA ŽALOST U GRČKOJ Većina nastradalih studenti i mala deca (FOTO)
Foto: AP/Vaggelis Kousioras

Od ukupnog broja povređenih, 66 je zadržano na bolničkom lečenju, a šest osoba se nalazi na intenzivnoj nezi, prenosi Ekatimerini.

U akciji spasavanje učestvuje 150 vatrogasaca sa 70 vozila i 30 medicinskih vozila.

Međugradski putnički voz sa nekih 350 putnika koji je iz Atine krenuo za Solun je napustio stanicu oko 19:30 časova po lokalnom vremenu i sudario se sa teretnim vozom kod Larise, prenosi Bi-Bi-Si.

Veliki broj putnika su bili univerzitetski studenti, precizira Ekatimerini.

Spasilac koji je na mestu nesreće, rekao je za medije da je na mesto incidenta poslato 20 volontera, međutim, nije bilo moguće prići prvim vagonima, upravo zbog ogromnog požara.

- Situacija je bila tragična, bilo je mnogo mrtvih. Zatekli smo na njivama petoro ljudi koji nisu bili živi, a u vagonima - uglavnom u prva tri - nije bilo nikoga živog. Povređeni su napustili vagone u prvih sat vremena, a posle smo iznosili samo mrtve - rekao je spasilac.

- Većina mrtvih koje smo pronašli bila su mala deca i 80 odsto mladića i devojaka do 30 godina. 

 U bolnici trenutno rođaci identifikuju tela. 

Guverner oblasti Tesalija Konstatinos Agorastos je za grčku državnu televiziju izjavio da je ceo prednji deo putničkog voza razoren i dodao su se vozovi sudarili na istom koloseku, prenosi Rojters.

- Vozovi su išli velikom brzinom, a mašinovođe nisu znale da se im drugi voz približava," rekao je Agoratas.

Stergios Minenis, koji je bio u putničkom vozu, je Rojtersu rekao da su putnici čuli "veliku eksploziju" i doživeli "deset sekundi iz noćne more.

Minenis je dodao da su se putnici od posledica sudara prevrtali u vagonu i da je ubrzo nastala panika.

 -Sve je odmah počelo da gori, vatra je bila svuda, levo i desno. Nekih 10,15 sekundi je vladao apsolutni haos, izjavio je Minenis.

Istraga će morati da odgovori na pitanje kako je moguće da su dva voza koja su se sudarila vozila ceo kilometar na istom koloseku, piše Ekatimerini.

Ovo je najteža saobraćajna nesreća u Grčkoj u poslednjih nekoliko decenija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading