NEMAČKA PRED TOTALNIM PUCANJEM! Vapaj potpredsenika Bundestaga "Ne preti nam socijalizam, već bankrot!"
Foto: EPA/EPA/CLEMENS BILAN

Zbog toga što odbijamo da uvezemo energente iz Ruske Federacije, Nemačka će na energiju potrošiti dodatnih sto deset milijardi evra, upozorio je Volfgang Kubicki

Zbog nesposobnosti da reši pitanje energetske krize i niza drugih problema, Nemačka rizikuje da postane "nefunkcionalna bankrotirana država", rekao je Volfgang Kubicki, potpredsednik nemačkog Bundestaga u intervjuu za nemački "Bild".

- Ako nastavimo u istom duhu, ako želimo da godinama plaćamo dodatnu energetsku pomoć, onda nam ne preti socijalizam, već bankrot - naglasio je on.

Zbog toga što odbijamo da uvezemo energente iz Ruske Federacije, Nemačka će na energiju potrošiti dodatnih sto deset milijardi evra, upozorio je nemački političar i dodao da će taj novac nedostajati u budžetima za druge resurse i namene.

- Novac koji će faliti ne mogu da nadoknade poreski obaveznici, a ne može ni da se odštampa - istakao je Kubicki.

Ono što ga posebno iritira, dodao je, jeste to što koaliciona vlada u takvoj situaciji odbija da proizvodi nuklearnu energiju i gas.

ZAPAD IMA DA CRKNE OD MUKE U jeku energetske krize Rusima se ponovo posrećilo

- Mnogi ljudi imaju utisak da je Nemačka na putu da bude država koja ne funkcioniše. Problemi su infrastruktura, administracija, cene energenata i nesposobnost Bundesvera da zaštiti državu - moramo odmah preduzeti kontramere, inače će stvari ići veoma loše - zaključio je Kubicki.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading