i peskov u pozadini
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV / POOL

- Cilj je slomiti Srbe. Pre deset godina su pokušali da donesu takvu rezoluciju. Nemoguće je objasniti čime se Evropljani vode kada promovišu ovu ideju, osim iz jednog razloga – Srbi su previše nezavisni u svojim akcijama”, rekao je Lavrov u intervjuu za bosanskohercegovački TV kanal ATV.

Srbi posebno nisu zadovoljni Zapadom jer „ne podležu zahtevima da se pridruže sankcijama protiv Rusije, ne žele da priznaju nezavisnost samoproglašenog Kosova, ne žele da se pridruže sankcijama Rusiji, ne žele da priznaju da samoproglašeno Kosovo postane član međunarodnih organizacija - rekao je on.

Pakleni ultimatum!

Lavrov je predloženu rezoluciju zapravo nazvao ultimatumom Beogradu.

- Poručuju Beogradu: da li želite da postanete član Evropske unije, onda priznajte (takozvano) Kosovo i pridružite se sankcijama protiv Rusije, jer članstvo u EU automatski podrazumeva borbu sa Rusijom, potpuno ignorišući istoriju našeg prijateljstva, zajedničke bitke za slobodu, za pravoslavlje, na kraju krajeva, za slovenstvo. To je ono što treba da unište - rekao je Lavrov.

Istovremeno, lažna država Kosovo je „teritorija potpunog bezakonja“, istakao je on.

- Ali naše zapadne kolege, bez crvenila, kažu da je to gotovo „svetionik“ demokratije, to je teritorija organizovanog kriminala, teritorija etničkog čišćenja Srba - rekao je on, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading