BIO NAVUČEN NA LEKOVE I ALKOHOL, PA ROĐENOJ MAJCI PROSUO MOZAK SAČMAROM! Ostavio je da leži na kauču, pa pozvao policiju!
Foto: Printscreen/Youtube/LOVCI NA UBICE

Nesrećna žena (55) iz Nemačke umrla je kada ju je rođeni sin upucao u lice jer je "samo želeo da je spase od njega". Ovaj 32-godišnji muškarac je poroti u Salcburgu priznao je da je upucao svoju majku 23. novembra 2023. godine.

- Priznajem da sam 100 odsto kriv -  rekao je optuženi na regionalnom sudu.

Zločin se dogodio u dnevnoj sobi porodične kuće u kvartu Zell am See gde su majka i sin živeli zajedno.

Prethodno besprekoran sin je kao motiv naveo želju da svoju majku oslobodi stresne situacije izazivane njegovom dugogodišnjom zavisnošću od alkohola i lekova.

BIO NAVUČEN NA LEKOVE I ALKOHOL, PA ROĐENOJ MAJCI PROSUO MOZAK SAČMAROM! Ostavio je da leži na kauču, pa pozvao policiju!

/AP

 

- Mama, izvini, ne mogu da ti pomognem. Onda sam uperio pištolj u nju i povukao okidač - rekao je sudiji Martini Koher da je hitac ispaljen iz neposredne blizine i da je pogodio ženu u lice te da je na mestu umrla.

Sin je lično pozvao policiju i dao priznanje. Istražitelji su zatekli žrtvu kako leži na kauču u dnevnoj sobi sa televizorom koji je svirao u pozadini. Kao oružje ubistva zaplenjena je sačmarica koju je 32-godišnji legalno posedovao. Svedoka zločina nije bilo.

Prema izveštaju, optuženi je u trenutku zločina imao 2,3 promila alkohola u krvi. Prema veštačenju veštaka neuropsihijatrije Gabriele Vorgotter, on je bio ograničene mentalne sposobnosti.

Tokom godina, međutim, čovek je uzimao lekove, ponekad bez ikakve potrebe, i kombinaciji sa alkoholom. Sebe je opisao kao "četvrtinu pijanca".

Optuženi je 23. novembra 2023. konzumirao jak alkohol i različite psihoaktivne lekove, ali je i dalje znao šta radi, navodi javni tužilac.

BIO NAVUČEN NA LEKOVE I ALKOHOL, PA ROĐENOJ MAJCI PROSUO MOZAK SAČMAROM! Ostavio je da leži na kauču, pa pozvao policiju!

/AP

 

- Ključni deo ovog suđenja biće pitanje zašto je na ovaj način želeo da "pomogne" svojoj majci - rekao je tužilac.

Advokat odbrane Peter Macheiner rekao je da nema opravdanja za zločin. Tražio je od suda da se uzme u obzir tadašnju situaciju okrivljenog i tražio je blažu kaznu. Zbog sindroma nemirnih nogu (RLS), od kojeg optuženi boluje od svoje 20. godine, uzimao je lekove koje mu je prepisao lekar i koji su sadržali opijate, objasnio je. Sa ovim sindromom, oboleli osećaju neprijatan nagon za kretanjem u nogama, uglavnom u listovima. Peckanje ili povlačenje su tipični simptomi.

Lek je delovao, ali je njegov klijent postao zavisnik.

Sam optuženi je govorio o zaštićenom detinjstvu.

- Sve je proteklo dobro u smislu škole i obuke. 2019. mi je dijagnostikovana zavisnost od opijata. Normalan svakodnevni radni život više nije bio moguć. Ja sam kriv i niko drugi nije kriv. Žao mi je - rekao je na sudu.

Uskoro bi trebalo da se donese presuda.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal OGLASILE SE KOMŠIJE NESTALE DEVOJČICE "Policija je bila tu i sav narod" #komšije #bor #serbia #srbija #dankailić #alo #alonovine #fypシ゚viral #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading