DA LI ĆE PUTIN POVUĆI OBARAČ? Ovo je odgovor ruskog predsednika o nuklearnom oružju! (VIDEO)
Tanjug/Ap

Predsednik Rusije Vladmir Putin izjavio je da nema nameru da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini.

On je na diskusionom klubu Valdaj rekao da Rusija nije samoinicijativno govorila o mogućnosti upotrebe nuklearnog naoružanja, a da se raspirivanje retorike na tu temu koristi za uticaj na pristalice Rusije.

Prema njegovim rečima, „provokacije nuklearnim oružjem, pumpanje mogućnosti same teze o upotrebi nuklearnog oružja od strane Rusije koriste se upravo za postizanje ovih ciljeva – da utičemo na naše prijatelje, naše saveznike, neutralne države, da im kažemo: pogledajte koga podržavate, kakva je strašna zemlja Rusija, ne morate je podržavati, ne morate saradjivati sa njom, ne morate ništa da kupujete od nje, ne morate ništa da prodajete“.

ZAPAD PONIŽEN DO KRAJA Putin ispričao vic o sankcijama Rusiji - Tata, zašto je hladno? (VIDEO) - Alo.rs

Rusija samo od zapadnih sila brani „svoje pravo da postoji“, rekao je ruski predsednik.

„Rusija se ne suprotstavlja Zapadu, Rusija samo brani svoje pravo da postoji“, rekao je on u govoru na jednom forumu u Moskvi – prenela je agencija AFP.

On je osudio Amerikance i Zapad da hoće da „unište, izbrišu (Rusiju) s mape“.

Amerikanci raspoređuju atomske bombe po Evropi!? - Alo.rs

Optužio je SAD i njihove saveznike da pokušavaju da diktiraju svoje uslove drugim zemljama u „opasnoj i krvavoj“ igri dominacije.

Putin koji je počeo invaziju na Ukrajinu 24. februara, predstavlja zapadnu podršku Ukrajini kao deo širih napora Vašingrtona i saveznika da nametnu svetski poredak zasnovan na propisima koji samo podstiče haos, navodi AP.

Putin je rekao da je čovečanstvo sada suočeno sa izborom: „Nakupiti gomilu problema koji će ;nas ;sve nesumnjivo uništiti, ili pokušati da se nadju rešenja koja nisu idealna, ali koja deluju i koja čine svet bezbednijim i sigurnijim“.

Rekao je da Rusija nije neprijatelj Zapada, ali će nastaviti da se suprotstavlja „diktatu zapadnih neoliberalnih elita“.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading