putin
Foto: EPA/EPA-EFE/THIBAULT CAMUS / POOL MAXPPP OUT

- Od pamtiveka se upravo kod kuće, u krugu porodice, u atmosferi ljubavi i pažnje, formira ličnost i pogled na svet deteta, njegov karakter, građanska, patriotska osećanja - naveo je predsednik Putin.

Zbog toga je važno vaspitati mlađu generaciju u duhu vrednosti koje neguju velike porodice sa puno dece, prijateljske porodice koja se brinu o bližnjima, deci, roditeljima, naglasio je Putin.

Pored poboljšanja demografske situacije, podrške natalitetu velikim porodicama, prioritetan nacionalni zadatak je i obezbeđivanje pristojnog kvaliteta života za ruske porodice, ukazao je Putin i pozvao da se oko tog zadatka ujedine svi nivoi vlasti, institucije, društvo i mediji.

- Tema ovogodišnjeg foruma, koji se održava u Godini porodice, je relevantna, aktuelna i postavlja jedan od glavnih, ključnih uslova za siguran razvoj države i moralno blagostanje društva - ocenio je predsednik Rusije.

Predsednik je izrazio uverenje da će konferencija biti uspešna, a da će konstruktivne ideje i predlozi učesnika biti pretočeni u praktičan rad.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading