Majka Navaljnog na njegovom grobu
Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ (STF)

Izvori su rekli da je procena SAD zasnovana na nizu informacija, među kojima i pojedine poverljive obaveštajne podatke i analizu opštepoznatih činjenica, uključujući da se smrt Navaljnog dogodila pred predsedničke izbore u Rusiji i da je zasenila Putinov reizbor u martu.

Pomoćnik Navaljnog Leonid Volkov ocenio je da su tvrdnje američkih obaveštajnih agencija "naivne i smešne", preneo je list.

Izvori su naveli da Vašington ipak ne smatra da Putin ne snosi nikakvu odgovornost za smrt Navaljnog, s obzirom na to da je opozicionar bio na meti ruskih vlasti godinama, da je bio u zatvoru po optužbama za koje je Zapad rekao da su politički motivisane i da je bio otrovan nervnim agensom 2020. godine, preneo je Rojters.

Saradnici Navaljnog optužili su Putina da je odgovoran za njegovo ubistvo i najavili da će pružiti dokaze koji podržavaju njihove navode.

Kremlj je negirao bilo kakvu umešanost države u smrt Navaljnog. Putin je rekao prošlog meseca da smrt Navaljnog predstavlja tužan događaj i da je bio spreman da ga preda Zapadu u okviru međunarodne razmene zatvorenika, pod uslovom da se Navaljni nikada ne vrati u Rusiju.

Saradnici Navaljnog su potvrdili da su takvi razgovori vođeni.

@alo_portal Danka je nestala pre tačno mesec dana, a potraga za njenim telom i dalje traje! #fypシ #fypシ゚viral #srbija #dankailić💔 #dankailić #alo #alodnevnenovine #alonovine ♬ Action Music(853437) - Pavel

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading