TEŠKE OPTUŽBE VOLODINA Iza napada na zatvor stoje Zelenski i Vašington, uklanjaju svedoke!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

„To je učinjeno sa jednim ciljem: da se spreči novi Nirnberški proces tokom koga bi svedočili zarobljeni nacisti 'azovci'. Vašington i Kijev uklanjaju svedoke svojih zločina protiv čovečnosti kako se građani evropskih država i SAD ne bi okrenuli od njih i kako bi se nastavilo sa isporukama oružja i municije“, napisao je Volodin na Telegramu.

Kako je dodao, kada bi ekstremisti iz „Azova“ (protiv čijih se pripadnika u Rusiji vode krivični postupci) javno priznali svoja zverstva, to bi neminovno rezultiralo zahtevom da se krivično gone rukovodioci niza zemalja NATO-a.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su ukrajinske snage raketirale istražni zatvor u Jelenovki u DNR. Tom prilikom su poginula su 53 zarobljena ukrajinska vojnika, uključujući pripadnike nacionalističkog bataljona „Azov“, a 75 je ranjeno.

 

 

Osnivač ukrajinskog nacističkog puka „Azov“, protiv čijih pripadnika su u Rusiji pokrenuti krivični postupci, objavio je „lov na svakog učesnika“ u napadu na Istražni zatvor u Jelenovki gde su usled granatiranja ukrajinskih snaga poginuli zarobljeni ukrajinski ekstremisti.

Naime, osnivač „Azova“ Andrej Bilecki tvrdi da su navodno „ruske snage ubile deo zarobljenih Azovaca“ i obećava da će „istrebiti“ izvršioce i organizatore.

 

 

Sa istom verzijom događaja istupilo je i Ministarstvo odbrane Ukrajine, koje je saopštilo da nije umešano u napad na zatvor, iako je na mestu događaja nađen veliki broj krhotina američke rakete „himars“, koje koristi ukrajinska vojska.

Dopisnik Sputnjika snimio je krhotine pomenutog projektila, a da su isti upotrebljeni potvrdio je i zamenik načelnika Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

Sve o ratu u Ukrajini pratite u našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading