KO JE UBIO RATNE ZATVORENIKE U DONJECKU? Zelenski tvrdi da su Rusi krivi, a njegova izjava o tome izazvala je brojne polemike
EPA

"Apelujem posebno na Sjedinjene Američke Države. Odluka je potrebna i potrebna je sada", izjavio je Zelenski u video obraćanju.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je juče da je u raketiranju zatvora u Jelenovki, koje su izvele ukrajinske snage, poginulo 40 ratnih zarobljenika.

Rusko ministarstvo navodi da su ukrajinske trupe izvele udare iz višecevnih raketnih sistema HIMARS na pritvorski centar u Jelenovki, gde se nalaze zarobljeni pripadnici ukrajinskih snaga, među njima i pripadnici bataljona Azov, prenele su RIA Novosti.

SEVERNA KOREJA ŠALJE "UBICU HIMARS-a" U DONJECK? "Tajanstveno kraljevstvo" spremno da pomogne samoproglašenim republikama? (VIDEO)

Kako je navedeno, ubijeno je 40, a ranjeno 75 zarobljenih pripadnika ukrajinskih snaga.

U saopštenju stoji da je povređeno i osmoro zaposlenih u pritvorskom centru.

Ukrajinska vojska negirala je da je izvela napad na zatvor na teritoriji koju drže proruske snage.

"Zapravo, istina je da su Oružane snage Ruske Federacije izvele artiljerijsko granatiranje na kazneno-popravnu ustanovu u naselju Jelenovka u Donjeckoj oblasti gde su smešteni i ukrajinski ratni zarobljenici. Na taj način ruski okupator je ispunuo svoj zločinački cilj - da optuži Ukrajinu za "ratne zločine", a takođe, agresor je želeo da sakrije mučenje zatvorenika i egzekucije", naveo je ukrajinski generalštab, a prenosi britanska agencija Rojters.

ŠEF JEDNE OD NAJOPASNIJIH TAJNIH SLUŽBI Za Ameriku će Ukrajina biti gori poraz nego Vijetnam

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
db

30.07.2022 08:26

Govor budale koju vodaju ko cirkus ljudi bez ljudskih osobina .