VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA PORESKE OBVEZNIKE Od sutra, dobijanje potvrde i rešenja o PIB-u samo elektronskim putem
Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Poreski obveznici će od sutra potvrde i rešenja o poreskom identifikacionom broju (PIB-u) dobijati isklјučivo u elektronskoj formi u poresko sanduče preko portala Poreske uprave (PU), saopštila je danas Poreska uprava i dodala da će oni koji su, na svom profilu na portalu PU ostavili i kontakt podatke, biti mejlom ili telefonom obavešteni da im je dostavljena potvrda ili rešenje.

USPEŠNA AKCIJA PORESKE INSPEKCIJE Od uvođenja nove fiskalizacije 294 kontrole u teretanama i sportskim udruženjima

Iz Poreske uprave pojašnjavaju da će se kao datum uručenja smatrati dan postavlјanja rešenja ili potvrde u poreskom sandučetu. Takođe i da će obveznici ubuduće isklјučivo elektronski dobijati potvrdu o registraciji odnosno o PIB-u na obrascu za novoosnovane poreske obveznike i obveznike koji rade promene podataka o nazivu i adresi, odnosno REG obrazac, zatim o odjavi registracije iz jedinstvenog registra poreskih obveznika na obrascu PO, te rešenje o oduzimanju ili vraćanju PIB-a kao i rešenje o odbijanju zahteva za vraćanje privremeno oduzetog PIB-a.

Novi način dostave omogućava poreskim obveznicima brži uvid u razloge oduzimanja poreskog identifikacionog broja, navode iz PU i dodaju da procedura podnošenja zahteva za vraćanje PIB-a ostaje nepromenjena, tj. da se on podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave u papirnom obliku ili u elektronskoj formi putem mejla.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Komentari (0)

Loading