DRŽAVA DELI KUĆE Velika akcija Vlade Srbije
Foto: RINA

"Uspeli smo za sada da zadržimo i vratimo 651 kuću. Ovo je fundamentalna ideja za opstanak sela Srbije i same Srbije. Cilj nam je da u narednih pet godina po 6.000 porodica naselimo u sada prazne seoske kuće", rekao je Krkobabić.

Kako se navodi u saopštenju, najveće interesovanje za dodelu seoskih kuća je u opštinama Bačka Palanka, Apatin, Kikinda, Kula, Sombor, a na jugu u Pirotu, Aleksincu, Dimitrovgradu i Svilajncu.


Konkurs je trajao do 1. novembra, stiglo je 945 prijava, a prema uslovima propisanim Uredbom Vlade, ističe se, podnosioci prijave na konkurs bili su bračni i vanbračni parovi, mladi poljoprivrednici i samohrani roditelji do 45 godina koji žele da započnu svoj život na selu tako što će se osamostaliti iz roditeljskih domova ili iz gradova preći da žive na selo.
DRŽAVA DELI KUĆE Velika akcija Vlade Srbije

Foto: RTS printscreen

 

Kako je saopšteno iz Ministarstva za brigu o selu, za ovaj program je opredeljeno je 500 miliona dinara ali je, zbog veoma velikog interesovanja, taj iznos uvećan na 686,5 miliona dinara.

Novac se, navodi se, dodeljuje kako je propisano Uredbom, do utroška sredstava, a po redosledu pristiglih prijava.

Dodaje se da vrednost seoske kuće sa okućnicom, koju su zainteresovani sami pronalazili, nije veća od 1,2 miliona dinara, a ceo program se sprovodi u saradnji sa jedinicama lokalnih samouprava koje vrše procenu tržišne vrednosti i proveravaju da li su regulisani imovinsko-pravni odnosi te nepokretnosti.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading