JEDNO SELO U SRBIJI DOŽIVLJAVA PROCVAT Mladi bračni parovi otkrivaju koji je razlog
Foto: RINA

Ovim programom kuće su deljene u 119 opština, a čak 1.631 kuća dobila je stanare.

Programom kupovine seoskih kuća, najviše je useljeno u opštini Bačka Palanka, ali se traže i u rubnim delovima Srbije.

Strahinja i Čila Zlatić, agroekonomista i profesorka mađarskog jezika, prijavili su se među prvima za kuću.

Između Novog Sada i Bečeja odabrali su Bačko Petrovo Selo. Sredili su je po svom ukusu, a mali Matija će uskoro dobiti i brata.

- Ova kuća mi se baš svidela zbog rasporeda prostorija. Ja sam je prilagodio sebi. Napravio sam mušku sobu, teretanu, da se okupimo i igramo bilijar - kaže Strahinja.

- Blizu nam je Bečej, ni Novi Sad nije tako daleko. Nadam se da će i sinovima biti sve u redu i da će voleti u selu. Puno nam znači i što u selu imamo jaslice, pošto ima puno dece. Tako da je i to super i zbog našeg sina - dodaje Čila.

Prekoputa Zlatića nove komšije, porodica Bagljaš još sređuje kuću.

- Tri meseca smo već ovde. Sada smo dobili kuću od Ministarstva. Imamo planove da držimo i neke životinje i da uradimo baštu. Došli smo iz Bečeja u rodno selo moje supruge - navodi Kristijan Bagljaš.

- Došli smo da živimo sami, da se osamostalimo. Ovde će biti dobro za našu decu, jer u okolini ima puno dece. Tu su i vrtić i škola - dodaje njegova supruga Emeš. Svakodnevno za program dodele seoskih kuća stigne oko 15 prijava.

- Ovo je sada poruka mladim ljudima - slobodno, hrabro, tražite kuće u svom okruženju gde vama odgovara i pokušajte da se osamostaljujete. Sigurno ćete biti srećniji. Vrlo jasno, koliko god bude ovakvih zahteva mladih ljudi širom Srbija država će izdvajati toliko novca - poručuje Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu.

Najviše kuća useljeno je u opštini Bačka Palanka, ali se traže i u rubnim delovima Srbije, Baču, Srpskoj Crnji, Dimitrovgradu...

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading