Plenković, HDZ
AP/Tanjug
Plenković, HDZ

AP/Tanjug

Plenković, HDZ, Foto: AP/Tanjug

Premijer Hrvatske Andrej Plenković pozvao je čelnike opozicinih parlamentarnih stranaka na pojedinačne sastanke u Banske dvore zbog, kako je rekao, dijaloga i upoznavanja s predstojećim koracima i ključnim temama i problemima koje hrvatsko društvo ima i zakonskim predlozima koji će biti na dnevnom redu u Saboru.

No, svi pozvani čelnici odbili su razgovore s premijerom.

 Iako je juče bilo potvrđeno da će se čelnik Mosta Božo Petrov pojaviti na sastanku u Vladi, malo iza 8 sati iz te stranke otkazali su dolazak.

- Iako je prvobitno Most bio spreman da zaboravi na sve političke razlike, kada je vitalni interes Hrvatske u pitanju, te se odazvati sastanku u Vladi, očito je da nema želje za zajedničkim i konstruktivnim sastankom.

Pročitajte:

Naime, smatramo da pojedinačni sastanci s opozicijom neće ispuniti pravu svrhu, pa za njima nema ni potrebe.

Most je bio i jedina opoziciona stranka koja je potvrdila dolazak na razgovore s Plenkovićem pa je nakon njihove objave postalo jasno da su razgovori premijera s čelnicima opozicionih stranaka propali.

Milić: Opozicija nesvesna situacije

Predstavnik Vlade Hrvatske Marko Milić izjavio je da je postalo jasno da se nijedan čelnik opozicionih parlamentarnih stranaka neće odazvati pozivu. "Pozvali smo na sastanak čelnike vodećih stranaka unutar koalicija koje su ušle u Hrvatski sabor, iz poštovanja prema njima i svim hrvatskim biračima. Tema je trebala biti isključivo razgovor o njihovom viđenju izazova koji su pred Hrvatskom, rekao je Milić. Upitan zašto nije pozvao lično Plenković, Milić je odgovorio da i onda kada organizuju sastanke sa stranim državnicima, komuniciraju s njihovim kabinetima. "Gotovo uvek se dogovori sastanak. Nikada se ne stvaraju ovakvi problemi bez ikakvih argumenata. Ali, dobro je da hrvatski birači vide nivo odgovornosti opozicije na ozbiljne trenutke u kojima se Hrvatska nalazi", ocijenio je Milić.

 

Preporučujemo:

 

Komentari (1)

Neko

14.07.2020 13:11

Izgubili na izborima pa se sad ljute, ko da su đaci prvaci