POLICIJA UBILA TINEJDŽERA ZBOG TERORIZMA? Haos u Australiji
Foto: Alo/shutterstock

Sumnja se da je 16-godišnjak, naoružan kuhinjskim nožem, bio radikalizovan putem interneta, a napad ukazuje na terorizam, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Rojters.

"Napad u predgrađu Vileton imao je obeležja terorizma, ali još nije proglašen terorističkim aktom. U ovoj fazi izgleda da je napadač delovao sam", rekao je premijer Zapadne Australije Rodžer Kuk na konferenciji za novinare u Pertu.

Žrtva, koja je izbodena nožem u leđa, prevezena je u bolnicu i u stabilnom je stanju, saopštile su vlasti. U zvaničnom saopštenju se navodi da je pre subotnjeg napada policija primila pozive od zabrinutih članova lokalne muslimanske zajednice. Premijer Australije Entoni Albaneze rekao je da su ga policija i obaveštajne agencije obavestile o incidentu i potvrdio je da nema stalne pretnje.

"Mi smo nacija koja voli mir i nema mesta za nasilni ekstremizam u Australiji", objavio je premijer na platformi X. Incident u Pertu se dogodio nakon što je policija Novog Južnog Velsa prošlog meseca optužila nekoliko maloletnika za krivična dela povezana sa terorizmom u Sidneju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading