Veselin Veljović
Privatna arhiva
Veselin Veljović

Privatna arhiva

Veselin Veljović, Foto: Privatna arhiva

Direktor crnogorske policije Veselin Veljović napravio je incident u Podgorici. Dok je litija vernika Srpske pravoslavne crkve prolazila ulicama Podgorice, on je na terasi svog stana istakao zvaničnu crnogorsku zastavu provocirajući okupljene vernike.

Od decembra meseca kada je usvojen sporni Zakon o slobodi veroispovesti traju litije i suprotstavljanje srpskog naroda takvom diskriminišućem aktu širom zemlje.

Narod se okuplja u velikom broju, na stotine hiljada Srba i ostalih građana Crne Gore iskazuju nezadovoljstvo kroz mirne litije tražeći ukidanje sramnog Zakona.

Crnogorska vlada odbija da ukine sporni zakon kojim se daje zeleno svetlo za otimanje imovine SPC od strane države, a samim tim se daje zeleno svetlo za suzbijanje i iskorenjivanje srpskog identiteta u ovoj zemlji.

Ko je Veselin Veljović?

Veselin Veljović je doktorirao je na Fakultetu bezbednosti u Beogradu na temu „Kapaciteti Crne Gore u odgovoru na regionalne bezbednosne pretnje“.

Magistrirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici na temu „Međunarodno priznanje države u međunarodnom javnom pravu“.

Prethodno je završio Vojnu akademiju kopnene vojske u Beogradu. Nakon završetka Vojne akademije, do septembra 1992. godine, službovao je u jedinicama Jugoslovenske narodne armije.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore je zasnovao radni odnos u oktobru 1992. godine kao komandir Stanice policije u Centru bezbednosti Pljevlja.

Tokom radnog angažovanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova, od decembra 1995. godine do oktobra 2005. godine, obavljao je dužnost komandanta Specijalne antiterorističke jedinice.

Završio je više međunarodnih stručno-specijalističkih kurseva i seminara u zemlji i inostranstvu koji analiziraju terorizam kao globalni izazov i bezbednosnu pretnju.

Objavio je više stručnih radova, napisao je recenziju za knjigu „Bliska borba“ autora dr Željka Spalevića i predgovor za „Zakonik o krivičnom postupku-priručnik za policijske službenike“ grupe autora, izvodio je tematska predavanja na fakultetima u Podgorici i Beogradu.

Dužnost direktora Uprave policije Crne Gore obavljao je od oktobra 2005. godine do kraja decembra 2011. godine.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović imenovao ga je 29. decembra 2011. godine za savetnika za oblast odbrane i bezbednosti.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović imenovao ga je 27. novembra 2014. godine za sekretara Veća za nacionalnu bezbednost.

Rešenjem Vlade Crne Gore od 30. jula 2018. godine imenovan je za direktora Uprave policije.

Rukovodio je vladinom Komisijom za izradu Strategije nacionalne bezbednosti i Nacionalnim međuresorskim operativnim timom za prevenciju i suzbijanje terorizma i pranja novca.

Za stručni i profesionalni rad u Ministarstvu ocenjivan je najvišim službenim ocenama i više puta nagrađen i pohvaljen.

Povodom Dana bezbednosti, odlikovan je Ordenom zasluga za oblast odbrane i bezbednosti prvog stepena i dobitnik je plakete Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, za zasluge u razvoju i unapređenju antifašizma u Crnoj Gori.

 

Komentari (3)

andraš

29.02.2020 15:58

loš čovek ima isto neki jovan šukovič radio u agrosemenu kikinda lopurda teška

istin(k) a

29.02.2020 16:23

Svi oni (nazovimo ih crnogorci) kad dodju u Srbiju koriste sva prava i privilegije (crnogorci zaposeli vecinu rukovodecih funkcija i cine sve za zemljake) a kad se vrate kukaju na srbe i Srbiju. A mi naivni (glupi) i svi nas preveslase. Dokle.

Meri

01.03.2020 13:10

A sta je sa Srbima koji uzivaju sva prava u CG dok pljuju po ustavu CG i CPC a SPC dizu u nebesa oni su divni