"AKO ODBACITE PREDLOG RUSIJE ZA KRAJ RATA..." Nebenzja zapretio: Desiće vam se ovo!
Foto: EPA/EPA-EFE/JASON SZENES

– Ako Zapad i Kijev odbiju taj mirovni predlog, moralna i politička odgovornost za nastavak krvoprolića biće na njima – rekao je on na sednici SB UN o Ukrajini koja je sazvana na zahtev Rusije a povodom odluke nekih država na zapadu da dozvole Kijevu da stranim oružjem gađaju teritoriju Rusije.

Dodao je i da ako Kijev odbaci sadašnji predlog, onda će ubuduće uslovi za početak pregovora biti drugačiji.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je ranije danas izneo Kijevu i Zapadu novi predlog za prekid sukoba u Ukrajini, koji je Vladimir Zelenski odbacio.

Nebenzja je ukazao da Kijev i njegovi sponzori demonstrativno ignorišu mirovne napore za rešavanje sukoba i odbijaju da ih razmotre.

On je rekao da Rusija poziva zemlje, čija se rukovodstva imaju zdravorazumski pristup, da ne veruju lukavim pozivima na skup o Ukrajini u Švajcarskoj.

Obraćajući se članicama Saveta bezbednosti, Nebenzja je rekao da će Rusija dati svoj odgovor na sve zločine Kijeva u koje je umešan i Zapad.

– Zapadni vojnici praktično ručno upravljaju procesom primene visokopreciznog oružja u Ukrajini, bilo da se radi o britanskim raketama ‘storm šedou’, američkim ‘atakams’ ili francuskim, jer Ukrajinci to sami ne mogu – dodao je Nebenzja.

Kako je primetio, vojni odseci u Ukrajini su počeli lov na muškarce – zdravi, bolesni, lekarska komisija sve proglašava pogodnim i šalje na front, istrebljuju ih.

Nebenzja je prokomentarisao i nedavni napad na novinare kanala NTV u DNR, izrazivši razočarenje što UN nisu imale smelosti da osude napad.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading