STO DANA VLADE: Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija, za Alo!:  SVE ŠKOLE ĆE BITI POVEZANE NA BRZI INTERNET
Foto: Printscreen/Printscreen

Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija, je za Alo! poručio da je zadovoljan postignutim rezultatima tima novoosnovanog Ministarstva informisanja i telekomunikacija u prvih 100 dana rada Vlade.

- Mislim da smo uspostavili dobre temelje na kojima ćemo u narednom periodu postići sjajne rezultate. Započeli smo veliki kapitalni projekat kojim će do 2025. godine sva sela u Srbiji dobiti pristup brzom i pouzdanom internetu, postavili smo kamen-temeljac za izgradnju jedinstvenog Kreativno-inovativnog-multifunkcionalnog centra Ložionica u Beogradu. Kada je reč o zakonima, formirali smo Radnu grupu za izmene i dopune Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima, kao i Radnu grupu za izmene i dopune Nacrta zakona o elektronskim medijima, završili smo Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama, čije usvajanje uskoro očekujemo.

Izrađen je i usvojen Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja digitalnih veština u RS za period od 2023. do 2024. Do leta sve škole u Srbiji biće povezane na brzi internet čime ćemo omogućiti da svi đaci imaju pristup najsavremenijim sredstvima za rad i učenje. Mnogo izazova je pred ovom Vladom, ali sam siguran da ćemo posvećenim radom i entuzijazmom uspeti da im odgovorimo.

Svako iz svog resora, ali okupljeni oko zajedničkog cilja, da do kraja mandata, predvođeni premijerkom Anom Brnabić, nastavimo politiku prosperiteta, svakodnevno stvarajući uslove za bolji i kvalitetniji život svih naših građana - istakao je Jovanović.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading