PREDSEDNIK SDS MIRKO ŠAROVIĆ PORUČIO: Samo vlast Srpske ćuti na vređanja Zorana Milanovića!
Foto: Printscreen BN TV

"Od Željke Cvijanović i Milorada Dodika nismo čuli nijednu reč osude retorike Milanovića i nazivanja pogrdnim imenima Srba, priče da mu se gade, iako je to uradila i Srbija i mi i sav civilizavni svet. Stvari su se u potpunnosti ogolile. Praveći se gluvi i nemi na Milanovićeve izjave Cvijanovićeva i Dodik  ne samo da su se ogrešili nego su i omalovažili Republiku Srbiju", istakao je Mirko Šarović, predsednik SDS-a.

Od Milanovića smo, kaže Šarović, čuli minimiziranje žrtava akcije hrvatske vojske, posebno granatiranja na petrovačkom putu i ubistava dece pa i izjavu da dok je on živ Srbija neće ući u EU.

"I mi i predstavnici vlasti Srbije i sav civilizovani svet osudili su ovako skandalozne postupke predsednika Hrvatske ali od vlasti Republike Srpske od predsednice Srpske i člana Predsedništva BiH nismo čuli ni reči osude izjave ovog zvaničnika Hrvatske. To je potpuno neprihvatljivo i upućuje na to da se jasno izbegava odgovor, iako je svima jasno da je to za svaku osudu", naglasio je Šarović.

"Vrhunac je i to što je član Predsedništva BiH iz Republike Srpske ugostio Milanovića na svom imanju  i to nakon proslave akcije Maestral, u kome je na stotine Srba gnusno ubijeno od strane hrvtaske vojske. Sve ovo  jasno upućuje na to da Željka Cvijanović i Milorad Dodik vide strataške partnere u Milanoviću što je potrebno jasno da se kaže", naveo je Šarović i dodao: 

"Svih proteklih godina, bili smo svedoci njihovih brojnih štetnih poteza prema Republici Srpskoj od potezanja vitalnog nacionalnog interesa za Pelješki most, tu je i Jasenovčka građa, nepreduzimanje bilo čega po pitanju tužbe Mrkonjić Grada protiv Hrvatske za ratne zločine u tom gradu."

Kako kaže tu je i pitanje mosta kod Gradiške koji je sa naše strane izgrađen ali već godinama nema pristupnog puta sa hrvatske strane.

"To je verovatno deo hrvatske strategije ali nismo čuli iz Palate osude takve politike niti je naša vlast ikada reagovala. Stvari su se u potpunosti ogolile. Praveći se gluvi i nemi na Milanovićeve izjave Cvijanovićeva i Dodik ne samo da su se ogrešili nego su i omalovažili Republiku Srbiju", istakao je.

Ovo nije naša politika i snažno osuđujem sve ove poteze aktuelne vlasti, naglasio je Šarović i dodao da za razliku od njih naša politika nikada neće biti protiv interesa Srbije i srpskog naroda.

 

Komentari (0)

Loading