ŠAROVIĆ PORUČIO Prijatelj broj jedan Srpskoj je Srbija
Foto: Printscreen BN TV

Osvrćući se na jučerašnju posetu Milorada Dodika Rusiji, Šarović je rekao da je Rusija važna zemlja i prijateljska ali broj jedna za Republiku Srpsku, pa i BiH je Srbija.

On je rekao da Dodikov sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nije dao očekivane rezultate i da je to bio lični interes Dodika da poboljša poljuljani rejting, kao kandidat na izborima.

- Iz transkritpa tog razgovora vidimo da nije bilo reči o plinskim elektranama, gasovodu i drugim elektroenergetskim projektima, kako je to najavljivao Dodik - kazao je Šarović.

Komentarišući Putinova očekivanja da na izborima pobede patriotske snage, Šarović je rekao da tu ne vidi ništa sporno jer ne mogu patriote biti, kako je naglasio, oni koji kradu i pljačaku vlastitu zemlju godinama, a to je Dodik radio.

"Uz ovu posetu, koju je Dodik iskoristio isključivo iz ličnih interesa, moram da pomenem i onaj nedavni njegov susret sa hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem i to je za mene neoprostiva greška",kazao je Šarović.

On je rekao da je susret Dodika sa Milanovićem među najlošijim potezima, koje je Dodik učinio posljednjih godina.

"Ugsotiti predsednika jedne zemlje nakon obežavanja progorna Srba, a Milanović je bio na proslavi za njega oslobođenja Jajca i da ga nakon obežavanja hrvatske akcije Maestral on (Dodik) ga ugosti u Laktašima", kazao je Šarović i dodao da je time ogoljena Dodikova politika kod biranja strateškog partnera.

"Umesto da je kada je to vreme sa Milanovićem pričao o nekim ključnim problemima, koje imamo sa Hrvatskom kao što je Trgovska gora, gde Hrvati grade nuklearno skladiše", kazao je Šarović i podsetio da mu Pelješki most nije vitalni interes Republike Srpske.

"Ako za njega jeste, onda je morao da to veže s Trgovskom gorom da se ne gradi nuklerano odlagalište na granici s Republikom Srpskom, odnosno BiH, ili da je to vezao sa nerešenim pitanjem oko mosta na Gradiški", kazao je Šarović.

On je mišljenja da je to loša poliitka za Republiku Srpsku i da je Dodikov susret sa Milanovićem ogolio tu politiku.

"Ja moram da kažem da to neće biti poliitka, koju će slediti Republika Srpska", kazao je Šarović.

Lider SDS i kandidat za srpskog člana u Predsjendištvu BiH, ocijenio je neprimjerenim i sramnim nedavno Dodikovo omalovažavanje Srbije, što je učinio izjavom kako "izvlači novac od Vučića i kada treba i kada ne treba" i najavom da će ako mogne "izvalačiti što više".

"Dodik time omalovažava podršku Srbije našim opštinama i gradovima u smislu izvlačimo mi novac od Srbije i izvlačićemo još više. Ja mislim da mi tu podršku i pomoć od Srbije treba da gledamo sa mnogo većim poštovanje obzirom na enormno visoku podršku koju daje Srbija i iza koje stoji predsjednik Aleksandar Vučić lišavajući se sredstava građana Srbije davajući ih Republici Srpskoj“,naglasio je Šarović.

 

 

Komentari (0)

Loading