VOJSKA SRBIJE JE SPREMNA Analiza moguće akcije srpskih trupa na Kosovu i Metohiji
Shutterstock

Kako je do 1. septembra i primene novih mera vlade takozvanog Kosova ostalo četiri dana, sve veće šanse su da će se posle ovog datuma srpsko stanovništvo koje živi na Kosovu i Metohiji spontano organizovati i započeti sve vidove protesta i napuštanja kosovskih institucija, jer ne žele da pristanu na nove represivne mere vlade u Prištini koje nisu potkrepljene niti jednim sporazumom.

Ne može se sa sigurnošću tvrditi da je takav scenario realan, ali treba imati u vidu borbene sposobnosti naše vojske i države ukoliko bi do takvog scenarija došlo i ukoliko bi Srbi u našoj južnoj pokrajini bili napadnuti od strane Kurtijevih bandita.

Pored poznatog arsenala nasleđenog od Vojske Jugoslavije koji je u minimalnim brojevima modernizovan, treba napomenuti da je Vojska Srbije jača i za još 36 borbeno-oklopnih vozila"Lazar 3", 30 borbeno-oklopnih vozila Miloš BOV M16, 30 glavnih borbenih tenkova T-72MS, 30 borbeno-izviđačkih ruskih vozila BRDM-2MS, 18 samohodnih top-haubica NORA B-52 M15 sa pripadajućim izviđačkim vozilima BOV KIV.

Kako bi se zaštitila od protivničkih bombardera i njihovih navođenih ubojnih sredstava i sve većeg broja bespilotnih letelica svih vrsta, Srbija je kupila i sistem za protivelektronsku borbu "Krasuha-4" kao i elektronske sisteme za borbu protiv bespilotnih letelica tipa "Repelent".

Vojska Srbije se poslednjih godina aktivno naoružava i aktivno radi na poboljšanju svoje kompletne borbene sposobnosti. Njen kompletni arsenal u odličnom je stanju i obnovljen je u dobroj meri u odnosu na stanje od pre 10 godina. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Realnost

30.08.2022 07:36

Zaštitu srbskih enklava može da izvrši samo KFOR, čija je to misija, ako ne urade to onda je to nastavak otvorenog sukoba sa NATO-om i famozni razlog Baba Vange za početak trećeg svetskog rata. Čestitam, dobro došli u najinteresantniji događaj ovog milenijuma, ko preživi nije imao sreće!!!!