RAZOTKRIVEN PODLI PLAN KURTIJA Aljbin ima samo jedan cilj u Briselu!
EPA

U Briselu će danas biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, na najvišem nivou, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se, najpre, sastati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, a zatim bi, kako je planirano, trebalo da usledi zajednički sastanak sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem.

KURTIJA UNIŠTAVAJU NA KOSOVU ZBOG OVOGA Gde ti je zastava Aljbine? Nema znamenja za lažnu državu (FOTO)

Politikolog Ognjen Gogić kaže da je poruka NATO bila da se spor reši mirnim putem, a Aljbin Kurti pokušava na sve načine da odgovornost prebaci na srpsku stranu kao da je ona krivac za eskalaciju.

RAZOTKRIVEN PODLI PLAN KURTIJA Aljbin ima samo jedan cilj u Briselu!

EPA

 

- Prištinska strana želi da isprovocira i izazove haos, kao što je prethodnih meseci bila aktuelna tema oko zabrane održavanja srpskih izbora na Kosovu i Metohiji. Kurti uvek bira jednostrane teme koje su delikatne i osetljive za srpsku stranu, i na taj način pokušava da izazove oštar odgovor koji će pripisati srpskoj strani agresivne namere - zaključio je Gogić.

Predsednik Srbije juče se sastao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, a posle tog susreta napomenuo je da će današnji razgovori biti teški, jer nema saglasnosti sa Prištinom gotovo ni po jednom pitanju, ali i da se Srbija drži međunarodnog javnog prava, povelje UN, Rezolucije UN i Briselskog sporazuma, svega što je potpisano.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading