ZA KUKASTI KRST KRIVIČNA PRIJAVA Epilog pretećeg grafita na zgradi Milorada Vukašinovića, člana Saveta REM-a
Privatna arhiva

Povodom grafita u kojem je REM izjednačen sa kukastim krstom, a koji je u subotu osvanuo na ulazu u zgradu u Ulici Mileve Marić u Novom Sadu u kojoj živi sa porodicom, Milorad Vukašinović, novinar, publicista i član Saveta REM-a danas je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica.

- Bio sam prinuđen da podnesem krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca jer je prvobitna kvalifikacija dela od strane tužioca glasila „oštećenje tuđe imovine“. Takvu kvalifikadžciju smatram sramnom i neprimerenom jer reč je o direktnoj pretnji mojoj porodici i meni ali i pokušaju uznemiravanja šire javnosti – rekao je Vukašinović.

Istovremeno, on se zahvalio svima koji su mi u prethodna dva dana slali poruke podrške a posebno gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću čija je reakcija,kako je naglasio, bila primerena težini ovog događaja.

- Očekujem da će policija u najskorijem roku pronaći jednog ili više počinilaca ovog dela što smatram naročito važnim u ovim okolnostima kada se u izvesnoj meri i na našim prostorima dešava rehabilitacija najmraćnijih ideologija iz perioda Drugog svetskog rata - kazao je Vukašinović.

Podsetimo,on je u subotu kada se sporni grafit pojavio, rekao i da je taj incident logična posledica kampanje koju pojedini mediji, u saradnji sa nevladinim organizacijama, sprovode već mesecima protiv regulatornog tela za medije (REM).

Dodao je da oni to rade s ciljem diskreditacije ne samo odluke o dodeli nacionalnih dozvola nego i članova Saveta REM –a koji su svoj posao obavili u skladu sa zakonom i pravilima struke.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading