MRKA SE BORIO ZA ŽIVOT I DOZIVAO NJU Dovedite mi je da bude tu kada umrem!
Alo.rs/Dejan Briza

 

Milutin Mrkonjić sahranjen je prekjuče u Aleji zaslužnih građana, a pred smrt želeo je samo da vidi suprugu Dašu.

Počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić sahranjen je prekjuče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a kako Srpski telegraf i Republika.rs saznaju, političar je, kada je osetio da mu se bliži kraj, od doktora u bolnici zatražio da mu dovedu zakonitu suprugu Draganu Mrkonjić jer je poslednje trenutke hteo da provede s njom. Ipak, kako mu je stanje bilo vrlo ozbiljno, lekari nisu dozvoljavali da iko ulazi kod njega u sobu u kojoj je ležao na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

- Bez obzira na to što je Mrka živeo sa Anom, koju je mnogo voleo, ženu je uvek poštovao. Ta ljubav se nikad nije gasila. Sa Dašom nije provodio mnogo vremena, ali su se viđali jednom nedeljno dok je još bio u punoj snazi. Prema njoj je imao veliko poštovanje iako je Bekuta žena koja ga je opčinila u svakom smislu. Kad mu je zdravlje već bilo ozbiljno ugroženo, doktori nisu dozvoljavali posete. Svi su telefonskim putem proveravali kakvo mu je stanje i pričali s lekarima da se Mrka ne bi umarao. Bekuta je tada zvala i po pet puta dnevno. Mrka je non-stop imao masku na licu s kiseonikom, ali ga je nervirala, pa je pokušavao da je skine. Pričao je svakodnevno sa dežurnim doktorom, nekoliko dana pred smrt ga je zamolio da stupi u kontakt sa Dašom. Rekao je doktoru da bi voleo da mu dođe u posetu jer ima da joj ispriča neke važne stvari - priča upućen izvor.

Foto: Estock

 

 

Doktori nisu smeli da stupe u kontakt s Mrkinom suprugom jer nije bilo pametno da mu bilo ko dolazi u posetu usred pandemije koronavirusa.

- Lekar je Mrki objasnio da ne sme da prekrši pravilo i pusti bilo koga kod njega u sobu. Tad mu je Mrka rekao: "Stanje mi se ne menja, svestan sam svega. Ne bih da odem, a da s njom ne popričam, dovedite mi Dašu". Doktor je rekao da će da vidi šta može da uradi, danima je odlagao da zove Dašu, a posle je već bilo kasno. Osetio je Mrka da mu se bliži kraj. Bio je staložen i miran do poslednjeg trenutka. Nije mu se ispunila želja da vidi Dašu pred smrt, ali ga je ona poštovala do kraja, kao što je i on nju - priča sagovornik.

 

 

 

Komentari (4)

Loading
Dosta

04.12.2021 04:41

Ostavite Srbe. Domaćine na miru. Nemoral Vam je u krvi. To u tradicionalnoj Srbiji nema prođu. Kurvara je uvek bilo ali tako javnog ološa ne.

Ivana

04.12.2021 06:12

Tuzno, ni jedna zelja mu nije bila ispunjena!

Nije baš

04.12.2021 07:08

Kako je to Mrkonjić ispoštovao ženu kada je ostavio samu i otišao sa drugom ženom.To u našoj kulturi ne biva-možda u islamu.

beba

04.12.2021 07:10

Setio se da ima suprugu...? Nije mu padalo na pamet kako joj je sto se razvlacio sa kafanskom pevaljkom i k...vom njoj pred ocima deseset godina...