KOMEMORACIJA MILUTINU MRKONJIĆU Vučić: Imao je nešto izuzetno! Kada bismo se svađali, rastajali smo se sa osmesima (FOTO/VIDEO)
Alo! J.V.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se prisutnima i rekao da je Mrkonjić imao nešto izuzretno, drugačije i različito.

- Imao je neverovatnu energiju i fantastični šarm. Kada bismo se svađali i oštro prepirali, rastajali smo se sa osmesima - govorio je Vučić.

- Teško je čitati o svemu što je uradio. Milutin Mrkonjić je imao nešto izuzetno. Nisu njegove funkcije bile važne, on mi je bio mnogo važniji od mesta koje je zauzimao. Kao direktor CIP-a okupio bi sve direktore - istakao je predsednik Srbije.

I proslavljeni košarkaš Vlade Divac održao je govor na komemoraciji Mrkonjiću.

- Mrka i ja smo bili na dve suprotne političke strane. Uradio sam sve što je bilo u mojoj moći da učinim sve da njegova partija ode sa vlasti. Po ovome biste rekli da smo bili najgori prijatelji, ali smo bili najbolji prijatelji. Jednom me je zvao jedan Mrkin prijatelj, a on mi je rekao: "Jeste budala, ali mu pomozi". Svi su govorili da je divan čovek.... Zahvaljujući njemu uspeli smo da usvojimo ćerku - rekao je Divac u suzama.

Dok je emitovan film o Mrkonjiću mnogi su plakali


Nakon toga govor počasnom predsedniku SPS-a je održao lider socijalista Ivica Dačić koji je priznao da mu je teško.

Počela je minutom ćutanja, a nakon toga je emitovan film o životu i radu Milutina Mrkonjića.

U prvom redu je i dugogodišnji partnerka Ana Bekuta.

U Skupštinu Srbije je već stigao veliki broj kolega i prijatelja Milutina Mrkonjića, među njima je i Milovan Bojić.

Predsednik Vučić se upisao se u Knjigu žalosti.

Zatim pristižu porodica i kolege, a među prvima je pristigla i Maja Gojković, Gordana Šaulić sa sinom Mihajlom, Saša Popović sa suprugom Suzanom.

U Narodnu skupštinu je među prvima stigla sestra Milutina Mrkonjića.

O životu i radu čuvenog Mrke govoriće predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić i proslavljeni sportista Vlade Divac.

Sahrana će biti u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. 

Mrkonjić je preminuo 27. novembra u 80. godini. Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić biće sahranjen danas u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, na mestu koje se nalazi pored grobnice osnivačice pozorišta "Puž" Slobodanke Cace Aleksić, žene Branka Kockice, kao i pevača Šabana Šaulića.

U delu gde će večno počivati političar i vrsni inženjer, koji je u subotu uveče preminuo usled posledica usporenog rada srčanog mišića, sahranjeni su estradni umetnici Predrag Živković Tozovac, Predrag Gojković Cune i glumačka legenda Velimir Bata Živojinović, kao i glumci Milorad Mandić Manda i Nebojša Glogovac.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Pera

02.12.2021 11:29

Sram vas bilo u prvom planu VAm je Bekuta I njena porodica a gde je njegova zena.ovako ste uradili da bi jednog Dana Bekutu sahranili pored njega.

Dana

02.12.2021 14:25

@Pera - Ana mu je zena, svidjalo se to nekom ili ne!