TRI ŽENE OPLAKIVALE MRKONJIĆA, a ona je naočigled svih prva stavila venac na grob
Alo/ Dejan Briza

 

Počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, uz zvuke pesme o njegovoj Čuburi i majci i uz gromoglasan aplauz.

Na večni počinak ispratila ga je i zakonita supruga Dragana Daša Mrkonjić, ali i partnerka Ana Bekuta, sa kojom je proveo poslednju deceniju života.

MRKONJIĆEVE DAME

Mrkonjićeva zakonita supruga Dragana Daša Mrkonjić na Novo groblje stigla je  tačno u 15 sati, kada je krenula povorka do grobnog mesta, gde je potom položen sanduk sa Mrkonjićevim telom. Nakon što je spušten sanduk, Daša je ubacila crvenu ružu. Ona nije prisustvovala ni suprugovoj komemoraciji, kao ni primanju saučešća od 13.30 sati na Novom groblju.

 

Daša je u tužnoj povorci bila zajedno sa Mrkonjićevom sestrom Nadom, dok je Bekuta bila iza njih samo korak dalje.

Daša i Ana ni u jednom trenutku nisu komunicirale jedna sa drugom. Po završetku sahrane, Bekuta je prva stavila venac na grob svog voljenog. Najpotresniji momenat na sahrani bio je kada je Mrkina sestra Nada, slomljena od bola, prišla kovčegu i dodirivala ga, dok ju je pridržavao ministar prosvete Branko Ružić.

ANA PRIMALA SAUČEŠĆE

Veliki broj ljudi i iz političkog i iz estradnog života juče je došao na Novo groblje kako bi se oprostio od narodnog poslanika, bivšeg ministra i počasnog predsednika SPS-a. Saučešće su primali Ana Bekuta, vrh SPS, kao i Mrkonjićeva sestra Nada.

Brojni venci i suze bili su oko sanduka, a među njima i crvene ruže, zaštitni znak SPS-a. Sanduk sa Mrkonjićevim telom stajao je na prostoru ispred kapela, a ispunjena je i Mrkina poslednja želja, pa je socijalista sahranjen bez verskih obeležja, a umesto krsta bila je postavljena piramida.

Mrkonjićeva dugogodišnja partnerka Ana Bekuta nije mogla da zaustavi suze. Uz nju su sve vreme bili njen sin Igor Polić i unuci Sonja i Branko. Vidno potresena bila je i Mrkonjićeva sestra Nada, koja je jedva stajala na nogama, pa joj je, kad je primala saučešće, doneta stolica kako bi mogla da sedne.

 

 

Komentari (1)

Loading
Andrea

03.12.2021 10:07

Kad se pored dve dame,slucajno nadje jedna pevaljka...