MRAČNA GODIŠNJICA NA KOSMETU Kurtijev sramni potez naneo veliku muku Srbima, ali i Albancima
Foto: EPA/EPA

Đurić je na platformi X naveo da je danas još jedna "mračna godišnjica".

- Pre tačno godinu dana, 14. juna 2023, Kurtijev etnonacionalistički režim, zaokupljen ogorčenjem prema bilo čemu srpskom odlučio je da dolije ulje na vatru dodatno pogoršavajući ionako nepodnošljive uslove života Srba na Kosovu i Metohiji zabranom ulaska srpske robe na teritoriju pod kontrolom njegovog režima. Reperkusije ove odluke, kao još jednog u nizu jednostranih poteza Prištine usmerenih na nasilno proterivanje etničkih manjina, u najvećoj meri su štetne po srpsko stanovništvo, ali i po Albance i nealbanske zajednice koje žive na Kosovu* - napisao je Đurić.

Istakao je da je ta odluka ne samo grubo kršenje osnovnih ljudskih prava, već je i kršenje brojnih sporazuma, uključujući i CEFTA.

Poručio je da bi taj potez trebalo "da uzbuni demokratsku i slobodoljubivu međunarodnu zajednicu i da je podstakne da hitno deluje kako bi se konačno stalo na kraj Kurtijevom ekstremističkom ponašanju i nastavku progona srpskog naroda".

Podsetimo, takozvana vlada u Prištini je 14. juna prošle godine uvela "mere ograničenja" na ulazak srpske robe na KiM, koje se odnose na zabrane ulaska kamiona koji se tovare u centralnoj Srbiji, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading