KURTI JE OKRUŽEN KRIMINALCIMA, NARKO DILERIMA I UBICAMA Evo ko su njegovi saradnici i prijatelji
EPA/ GEORGI LICOVSKI

Ono što je zajedničko za Naima Murseljija, koji je osumnjičen da je platio ubistvo svoje supruge Ljiridone, Besnika Mujecija, funkcionera Samoopredeljenja koji je uhapšen zbog sumnje da se bavio prodajom droge, i uhapšenog biznismena Ridvana Muharemija jeste prijateljstvo i saradnja sa Aljbinom Kurtijem. 

KO JE NAIM MURSELJI?

Kurtijev prijatelj

Foto: Facebook

 

Naime, u Prištini su u nedelju saslušana trojica osumnjičenih za ubistvo Ljiridone Ademaj, a nakon toga saopšteno je da je njen suprug Naim Murselji angažovao Granita Plavu kojem je dao 30.000 evra i pištolj. Posrednik je bio pripadnik tzv. KBS koji je, kako se pretpostavlja, pronašao „pogodnu osobu da izvrši ovu likvidaciju“.

Iako je Naim Murselji do detalja isplanirao ovaj zločin, policiji je bilo sumnjivo njegovo ponašanje. Izvori iz istrage navode da je ovaj Kurtijev prijatelj više bio nervozan nego što je plakao.

- On je insistirao da se sahrana što pre obavi jer, navodno, želi da poštedi decu dodatnih stresova. Bio je nervozan, često je izlazio ispred kuće, šetao se uz ulicu. To je policiji bilo sumnjivo. Dok je trajala sahrana, policija je, u saradnji sa tužilaštvom, postavila skrivene kamere ispred kuće Naima i Ljiridone. Na snimcima je zabeležen Naimov susret sa direktnim izvršiocem ubistva koji je u večernjim satima, nakon sahrane, došao po dogovoreni novac - tvrdi izvor iz istrage, i dodaje da je Naim živeo veoma luksuzno i da je velike sume novca trošio na putovanja, odeću i nakit.

Otac ubijene Ljiridone, Hajdar Ademaj kazao je da je Naim Murselji želeo da nasledi deo njegovog bogatstva.

- Trošio je ogroman novac, živeo je kao da je multimilioner. Imao je svog novca ali je želeo još, želeo je nasledstvo od moje ćerke, zato ju je i ubio -  kazao je Hajdar o Naimu.

KO JE BESNIK MUJECI?

Aljbin Kurti i Besnik Mujeci

Printscreen

 

Funkcioner Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, odbornik te stranke u Prištini Besnik Mujeci (40) uhapšen je u avgustu ove godine u velikoj policijskoj akciji zbog sumnje da se bavio prodajom droge.

Kurtijeva desna ruka za Prištinu, narko-diler Besnik Mujeci, kako se navodi u saopštenju policije iz Tirane, bio je deo kriminalne grupe koja je prevozila narkotike u Albaniju.

- Istraga je pokazala da su pomenute osobe, koristeći turističku sezonu i pojačan saobraćaj, pošiljke sa sintetičkom drogom slale preko autobuskih linija Priština-Tirana. Nakon što su pošiljke stizale u Tiranu, iznajmljenim automobilima su ih transportovali po ovom gradu, ali i po drugim mestima, uglavnom na obali Albanije - naveli su iz policije.

Tokom hapšenja ove kriminalne grupe policija je pronašla pošiljku u kojoj se nalazilo 11.300 pakovanja ekstazija čija je vrednost na narko-tržištu preko 400.000 evra.

KO JE RIDVAN MUHAREMI?

Aljbin Kurti i Ridvan Muahermi

Facebook printscreen

 

Aljbin Kurti je često posećivao restoran „Hleb i srce“ koji je u vlasništvu Ridvana Muharemija,biznismena koji je takođe uhapšen u avgustu ove godine. 

Kako su tada pisali albanski mediji, u akciji koju je tzv. kosovska policija sprovela u ranim jutarnjim časovima, Muharemi je lišen slobode zbog sumnje da je umešan u aferu „Pšenica i ulje“.

Kako je naveo Kljan Kosova, Kurti je jednom prilikom u tom restoranu ugostio i specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading