Kurtijev prijatelj
Foto: Alo/Foto: Facebook

Piše: M. J.

Naime, u Prištini su juče saslušana sva trojica osumnjičenih, a nakon toga saopšteno je da je Murselji angažovao Granita Plavu kojem je dao 30.000 evra i pištolj. Posrednik je bio Kokala koji je, kako se pretpostavlja, pronašao „pogodnu osobu da izvrši ovu likvidaciju“.

A dok se u sudu odlučivalo o određivanju pritvora Kurtijevom i Pacolijevom prijatelju i drugim učesnicima u ovom ubistvu, ispred zgrade se okupio veliki broj građana sa zahtevom da se monstrumi adekvatno kazne.

Kurtijev prijatelj

Foto: Facebook

 

Brat ubijene, Ljiridon Ademaj kazao je na saslušanju da je govorio sestri da ne ide svojoj kući, ali da ga ona nije poslušala.

- Moja sestra, koja je jaka žena, moćna sestra, ubijena je na surov i jeziv način. Bili su kod nas, sedeli smo, razgovarali normalno. Oni su pošli do grada, nešto da kupuju i da ručaju, ja sam im rekao da ostanu kod mene, ali je sestra insistirala da odu u šoping. Kasnije me je pozvala supruga i rekla mi je da je Ljiridona ubijena - rekao je on, i dodao da je nekoliko sati nakon ubistva video sestrinu maloletnu decu.

- Dečak mi je rekao: „Ujače, zaboravili smo mamu u automobilu. Došao je neki čovek i tražio nam je novac, ali vidi, nisam mu dao.“ Otvorio je šaku i pokazao mi je nešto novca što je imao - prepričao je Ljiridon razgovor sa maloletnim sinom ubijene sestre.

Iako je Naim Murselji do detalja isplanirao ovaj zločin, policiji je bilo sumnjivo njegovo ponašanje. Izvori iz istrage navode da je ovaj Kurtijev prijatelj više bio nervozan nego što je plakao.

- On je insistirao da se sahrana što pre obavi jer, navodno, želi da poštedi decu dodatnih stresova. Bio je nervozan, često je izlazio ispred kuće, šetao se uz ulicu. To je policiji bilo sumnjivo. Dok je trajala sahrana, policija je, u saradnji sa tužilaštvom, postavila skrivene kamere ispred kuće Naima i Ljiridone. Na snimcima je zabeležen Naimov susret sa direktnim izvršiocem ubistva koji je u večernjim satima, nakon sahrane, došao po dogovoreni novac - tvrdi izvor iz istrage, i dodaje da je Naim živeo veoma luksuzno i da je velike sume novca trošio na putovanja, odeću i nakit.

Porodica traži ekshumaciju tela

Porodica ubijene žene poslala je molbu prištinskim institucijama da se telo ubijene Ljiridone Murselji sa groblja u Đakovici prebaci u njeno rodno mestu.

Otac ubijene Ljiridone, Hajdar Ademaj kazao je da je Naim Murselji želeo da nasledi deo njegovog bogatstva.

- Trošio je ogroman novac, živeo je kao da je multimilioner. Imao je svog novca ali je želeo još, želeo je nasledstvo od moje ćerke, zato ju je i ubio -  kazao je Hajdar o Naimu, koji se godinama unazad družio i viđao sa Bedžetom Pacolijem, Aljbinom Kurtijem, Hašimom Tačijem, Edijem Ramom.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading