Aljbin Kurti i Besnik Mujeci
Foto: Printscreen/Printscreen

Piše: M. J.

Kako je navela albanska policija, pored Mujecija, uhapšeni su još Mithat Ramadani (30) iz Prištine, Kalem Picari (24), Ambra Miftari (28) i Danijel Avdija (26) s prebivalištem u Tirani, a kod njih su pronađeni narkotici vredni preko 400.000 evra.

Kurtijeva desna ruka za Prištinu, narko-diler Besnik Mujeci, kako se navodi u saopštenju policije iz Tirane, bio je deo kriminalne grupe koja je prevozila narkotike u Albaniju.

- Istraga je pokazala da su pomenute osobe, koristeći turističku sezonu i pojačan saobraćaj, pošiljke sa sintetičkom drogom slale preko autobuskih linija Priština-Tirana. Nakon što su pošiljke stizale u Tiranu, iznajmljenim automobilima su ih transportovali po ovom gradu, ali i po drugim mestima, uglavnom na obali Albanije - naveli su iz policije.

Tokom hapšenja ove kriminalne grupe policija je pronašla pošiljku u kojoj se nalazilo 11.300 pakovanja ekstazija čija je vrednost na narko-tržištu preko 400.000 evra.

Ova akcija je, kako kaže naš izvor, pripremana nekoliko meseci, odnosno od samog početka turističke sezone.

- Kodni naziv ove policijske akcije je „Kaženjak 2“, i ona je isplanirana do najmanjeg detalja. Početkom turističke sezone u Albaniji, posebno u Draču, primećeno je prisustvo ekstazija, i to u većim količinama. U junu je policija u tom mestu zaplenila na stotine doza ove droge i operativnim radom došli su do saznanja da ekstazi stiže iz Prištine. Posredstvom saradnika dobili su informaciju da ova sintetička droga do Tirane i Drača stiže autobusima - kaže za Alo! izvor koji je upoznat s detaljima ove velike policijske akcije.

Tokom jula policija je dobila informaciju da je jedan od glavnih narko-snabdevača u stvari funkcioner Kurtijevog pokreta Samoopredeljenja. Taj podatak bio je od ključne važnosti za albanske inspektore.

- Kada bi pošiljke sa drogom stigle u Tiranu ili Drač, kuriri bi ih preuzeli na autobuskim stanicama. Njihov zadatak je bio da drogu prepakuju i izmere, kao i da je predaju uličnim dilerima, a to su obično radili na javnim i prometnim mestima. Policajci su ih presreli tokom poslednje isporuke i uhapsili - rekao nam je izvor. Pored droge, policija je zaplenila novac, automobile i mobilne telefone.

Sekretar za medije u Samoopredeljenju Arlind Manjhuka kazao je da je odmah po dobijanju informacije da je Mujeci uhapšen zakazana hitna sednica disciplinske komisije stranke.

Kako Alo! saznaje, albanska policija će u narednom periodu sprovesti još jednu istragu koja se odnosi na finansijske transakcije uhapšenog funkcionera Samoopredeljenja Besnika Mujecija. Poreske inspektore iz Albanije posebno interesuje da li je i u šta Mujeci ulagao novac koji je zarađivao prodajom droge.

Ukoliko se dokaže da je finansirao stranku kojoj je pripadao, a najverovatnije jeste, biće to još jedan skandal u nizu u kojem učestvuje premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Svečlja grli narko-dilera
iz Samoopredeljenja

Političar Berat Rukići objavio je fotografije na kojima se vide uhapšeni diler Besnik Mujeci, Aljbin Kurti i takozvani ministar policije Dželjalj Svečlja. Ove fotografije dokazuju prisnost narko-dilera i Kurtija i Svečlje.

- Trafikant i njegova bliskost s onim ko bi trebalo da se bori protiv dilera. Nemojte zaboraviti na činjenicu da je droga s (tzv.) Kosova išla u pravcu Albanije - naveo je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading