Kurtijev prijatelj
Foto: Alo/Foto: Facebook

PIŠE: M. J.

Albanski političar Naim Murselji (33), koji je platio 30.000 evra za ubistvo svoje supruge Ljiridone (30), bio je blizak s premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, s kojim se često viđao i družio!

Ovaj zločinac je bio blizak i s Hašimom Tačijem, Vjosom Osmani, Bedžetom Pacolijem, kojem je jedno vreme bio i savetnik, ali se viđao i s Edijem Ramom, Dritanom Abazovićem, Vilijamom Vokerom... O svim susretima svedoče i brojne fotografije.

Kurtijev prijatelj Naim Murselji i njegova supruga Ljiridona Ademi Murselji pre tri godine predali su zahtev za razvod braka. Zbog neažurnosti suda, ali i pokušaja bračnih savetnika da ih pomire, nijedno brakorazvodno ročište nije održano. Naim i Ljiridona imaju dvoje maloletne dece, više nekretnina i luksuznih automobila, živeli su u Prištini, ali i u Švedskoj.

Njihov brak je godinama bio u krizi. Ubijena žena potiče iz vrlo bogate porodice i naslednica je velikog bogatstva. I njen suprug je dobrostojeći, ali se, ipak, ne isključuje mogućnost da je supruge želeo da se reši kako bi nasledio njen ogroman kapital.

Kurtijev prijatelj

Foto: Facebook

 

U jednom trenutku, a pretpostavlja se da se to dogodilo prošlog meseca, Naim je poželeo da ubije svoju suprugu. Angažovao je svog poznanika Granita Plavu kojem je platio 30.000 evra da izvrši ovu likvidaciju. Ubistvo se dogodilo u sredu uveče ispred porodične kuće Naima i Ljiridone.

Maskirani Granit Plava čekao je u žbunju da se Naim, Ljiridona i njihovo dvoje dece vrate iz kupovine. Kada su automobilom stigli ispred kapije, Plava je u nesrećnu ženu ispalio više hitaca, oteo joj torbu u kojoj je bilo oko tri hiljade evra i pobegao. Policiju je pozvao Naim Murselji i rekao da je njegova žena ubijena tokom pljačke.

- Sve do detalja je isplanirao. U trenutku dok je ubica pucao u ženu, Naim je navodno bežao s decom. Policiji je rekao da je pljačkaš bio maskiran, da je pokušao da spase suprugu , ali da nije uspeo da je izvuče iz vozila jer je bila vezana, pa je zato zagrlio sinove i otrčao u dvorište s njima - kaže izvor blizak istrazi.

Kurtijev prijatelj

Foto: Facebook

 

Naim je nakon dva dana organizovao sahranu.

- Glumio je da je potresen, plakao je, primao saučešće od prijatelja. Tokom sahrane je verbalno napao novinare i tražio da se udalje s groblja. Policija je bila na groblju i primetila je da je on u jednom trenutku postao nervozan, neprirodno za takvu situaciju. Ubrzo su stigli rezultati sa sigurnosnih kamera iz naselja u kojem Naim živi. Primećen je automobil koji je više puta prolazio njegovom ulicom i tako se došlo do ubice - kaže izvor.

Ubica je odmah nakon hapšenja priznao zločin. Kazao je da mu je Naim dao 30.000 evra u kešu i da mu je obećao da će mu dati još novca nakon što izvrši likvidaciju. Odmah je uhapšen i Naim Murselji, prijatelj Aljbina Kurtija, Bedžeta Pacolija i Hašima Tačija. I on je priznao da je platio ubistvo supruge.

Ljiridon Ademi, brat ubijene Ljiridone, oglasio se na Fejsbuku gde je crvenim linijama precrtao prezime svog zeta. On je napisao da će, milom ili silom, premestiti telo svoje sestre.

„Ona neće ostati na tom groblju, uzećemo je milom ili silom. Na tom groblju u selu ubice ona ne može biti spokojna. Sahranićemo je u svom rodnom selu“, napisao je Ljiridon.

Ovo ubistvo veoma je potreslo javnost na KiM, ali je još jednom ukazalo na činjenicu da je Aljbin Kurti u čvrstim vezama s kriminalcima i ubicama. Mnogi su se setili nedavnog hapšenja Besnika Mujecija, najbližeg saradnika Aljbina Kurtija, koji je u Albaniji pao sa drogom vrednom preko 400.000 evra.

U ubistvo umešan i pripadnik KBS

Kosovska policija uhapsila je i pripadnika KBS Kuštrima Kokalu koji je umešan u ovaj zločin. U policijskom saopštenju nije navedeno šta mu se konkretno stavlja na teret. Ipak, poznato je da su Naim Murselji i Kuštrim Kokala u veoma bliskim odnosima. Njih dvojica su često putovali zajedno, išli na odmore, posećivali luksuzna odmarališta, hotele, spa-centre, evropske metropole...

Slikao se s Ritom Oro i provocirao Srbe u Severnoj Mitrovici

Osumnjičeni Murselji sreo se s albanskom pevačicom Ritom Oro samo dan nakon što je platio ubistvo svoje supruge. On je na društvenim mrežama podelio selfi s ovom pevačicom. Pored nje, ranije se družio i viđao sa Duom Lipom.

Naim se nedavno slikao na šetalištu u Severnoj Mitrovici pored srpskih zastava, i tom prilikom je ukrstio šake aludirajući na dvoglavog orla.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading