CRVENO-CRNE ZASTAVE PORED OPLJAČKANE SRPSKE CRKVE Oglasila se Kancelarija za KiM: Novi pokušaj stvaranja "velike Albanije"
Facebook

Zastave Albanije nemaju šta da traže pokraj srpskih kuća u Kosovskom Pomoravlju i Crkve Svetog Petra i Pavla i zato se ovo neumesno "dekorisanje" ne može protumačiti drugačije nego kao provokacija i još jedan korak ka stvaranju "Velike Albanije", navodi se u saopštenju.

Albanci imaju pravo da proslavljaju svoje praznike, ali je neumesno kada to čine u sredinama koje naseljavaju Srbi, kojima se prekidaju slave, venčanja i druga slavlja, navode iz Kancelarije za KiM.

''Podsećamo da je Crkva Svetog Petra i Pavla prošle godine obijena i opljačkana na Zadušnice, čime je Srbima jasno poručeno da im je uskraćeno čak i pravo da, u skladu sa hrišćanskim običajima, oplakuju svoje mrtve'', dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM su pozvali Albance na Kosovu i Metohiji da Dan zastave Albanije ne koriste za produbljivanje međuetničkog jaza i zastrašivanje i provociranje Srba.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (1)

Loading