LUDILO LAŽNE PREDSEDNICE Vjosa laže, na boga ne misli!
Printscreen

Ovako se može opisati izjava Vjose Osmani koja je rekla da „Srbi posle rata nikada nisu imali problema, bilo je incidenata ali njihov broj opada“. Istina je potpuno drugačija, Srbi su u južnoj pokrajini ubijani, napadani, hapšeni, maltretirani, iz samo jednog razloga, a to je zato što su Srbi.

LUDILO LAŽNE PREDSEDNICE Vjosa laže, na boga ne misli!

Stefan Stojanović

 

Bahatost Osmanijeve ide toliko daleko da je bez imalo srama optužila da je za tenzije kriv Beograd, iako je jasno da je Aljbin Kurti otvorio lov na Srbe, te je samo od početka ove godine, za samo dvadesetak dana, broj napada na Srbe zastrašujući.

LUDILO LAŽNE PREDSEDNICE Vjosa laže, na boga ne misli!

Foto: privatna arhiva

 

Tako su na Badnji dan srpski dečak i njegov rođak Stefan Stojanović(11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni u Gotovuši kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao Azem Kurtaj, aktivni pripadnik tzv. KBS i sin nekadašnjeg borca terorističke OVK.

LUDILO LAŽNE PREDSEDNICE Vjosa laže, na boga ne misli!

Alo

 

Sutradan, na Božić, osamnaestogodišnji Stefan Tomić iz Klokota je pretučen kada se sa bratom vraćao sa božićne liturgije. Njega je napalo osmoro Albanaca.

LUDILO LAŽNE PREDSEDNICE Vjosa laže, na boga ne misli!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

No, tu nije kraj golgoti srpskog naroda te se u nedelju još jedno dete našlo na meti albanskih ekstremista. Srpskog dečaka Lazara Milutinovića (15) pretukla su četiri starija Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do.

LUDILO LAŽNE PREDSEDNICE Vjosa laže, na boga ne misli!

Facebook

 

Dan kasnije su Kurtijevi teroristi iz Rosu pucali na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina. Tom prilikom je ranjen Miljan Delević, njegov suvozač Dušan S. je prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

I to se sve dogodilo za samo dvadesetak dana, a da ne zaboravimo da su Srbi tokom svih ovih godina u južnoj pokrajini preživeli ubijanja, pogrome, rušenje i spaljivanje crkava i manastira, hapšenja, kidnapovanja.

Na sramne izjave Osmanijeve reagovao je juče direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

- Aljbin Kurti i njegovi advokati poput Vjose Osmani su spremni čak i da izazovu sukobe širih razmera, samo da ne bi morali da ispune obaveze koje se tiču formiranja Zajednice srpskih opština, ali agresivna i ratoborna priroda Kurtijeve politike ne može se kamuflirati dezinformacijama i neosnovanim napadima na Srbiju i njenog predsednika - rekao je Petković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
SPISAK

26.01.2023 09:33

Sve po imenu i prezimenu, pa pred Savet bezbednosti UN. Razotkriti kriminalce.

Gaga

26.01.2023 11:26

Strasno je sta pojedini Albanci rade Srbima na KIM. Ova gospođa laze bez imalo stida i srama. Verujem da ce se Vučic izboriti sa svim pritiscima i da ce naci najbolje rešenje za Srbe na KIM.