ISPLIVALA ISTINA Račak je laž, Voker je obaveštajni manipulator
Youtube/ Printscreen

"Račak je laž, stradali su borci pripadnici OVK – teroristi, a ne civili, stradali su u borbi sa regularnim snagama bezbednosti Srbije u regularnoj antiterorističkoj aksicji sprovedenoj po svim pravilima antiterorističke borbe", rekao je Petronijević za Kosovo onlajn povodom Vokerovih navoda.

Petronijević kaže da je Voker ništa drugo nego običan lažov.

"Da postoji trunka međunarodnog prava osobe poput Vokera bi se odavno nalazile u zatvorima širom sveta za zločine protiv mira i protiv čovečnosti koje su počinili", rekao je Petronijević.   

Naglasio je da je najveći dokaz da je Račak klasičan primer "lažne zastave" upravo to da Račak nigde i ni u jednom postupku koji se vodio protiv mnogo Srba pred Haškim trbunalom i "tribunalčićima u regionu" nije bio predmet optužbe i da ne postoji u krivično-pravnom i sudskom smislu.

"Tačnije ti takvi sudski organi u Hagu su shvatili da je Račak bila prevara koja je trebalo da aktivira mehanizam NATO u protivzakonitom početku bombardovanja SRJ", rekao je Petronijević.

Naglasio je da bombardovanje SRJ ratni zločin bez presedana, jedno od najdrastičnijih kršenja međunarodnog prava koje je za posledicu imalo ubistvo velikog broja civila, među kojima i 87 dece, od kojih je najmlađa devojčica Bojana Tošović imala svega sedam meseci, kao i razaranje infrastrukture i ogromno ekološko zagađenje.

Petronijević je rekao da je upravo Vilijam Voker jedan od najvećih lažova i obaveštajnih manipulatora tadašnjeg vremena, čovek bez imalo savesti.

"Nakon što je isfabrikovan razlog za bombardovanje SRJ sa ciljem otimanja Kosova i Metohije, i nakon što je Voker ispunio svoj krvavi zadatak otišao je u zaborav, kao i svi igrači tog tipa koji predstavljaju potrošni materijal. Njegovo ponovno pojavljivanje u javnosti sa ovakvo sramnim izjavama van svesti i savesti predstavlja samo pokušaj njegovih ostataka sujete da reciklira svoju prošlost", kaže Petronijević.

Za Vokera je rekao da je on predstavnik "one generacije američkih nazovi doplomata" i "prosečni američki špijun koji je imao prljave zadatake na svim prostorima na kojima se nalazio", a da je jedan od njegovih najprljavijih zadataka bio upravo traženje i izmišljanje uzroka za NATO bombardovanje SRJ.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading