Sneg
Facebook printscreen
Sneg, Foto: Facebook printscreen

Međutim, kiša je u Sjenici prerasla u sneg koji, kako kažu građani, veje kao usred januara. Fotografije su zaista idilične, iako se ne uklapaju u ovo doba godine.

Već smo navikli da Sjenicu nazivaju srpskim Sibirom. Ova opština poznata je kao izrazito hladan kraj, a u zimskim danima ubraja se u najhladnija mesta u Evropi. Sneg je očigledno zbog specifične temperature i zavejao ovaj kraj.

DA LI PRIMEĆUJETE NEŠTO ČUDNO NA OVOJ FOTOGRAFIJI? Odličnoj maturantkinji direktorka zabranila da se slika, razlog će vas zapanjiti!

Nevreme koje je pre par dana zahvatilo BiH stiglo je i u Srbiju. Temperature ne prelaze 10 stepeni celzijusa, a u zapadnim delovima države pada i sneg.

Inače, kako najavljuju meteorolozi, toplije vreme očekuje se tek do subote. Dotad će Srbija ostati pod uticajem snažnog ciklona, čiji se centar nalazi nad jugom Italije, i koji utiče na vreme ne samo u našoj zemlji, već u celom regionu.

KIŠA UNIŠTILA GLAVNI GRAD! Ne prestaje da lije, građani besni, na Autokomandi i Gazeli vozila mile, a u centru - ŽIVI UŽAS! (FOTO)

Temperature ne prelaze 10 stepeni celzijusa, a u zapadnim delovima države pada sneg. Sneg je na Pešteru, Zlataru i Novoj Varoši.

Iako sneg u maju nije baš nepoznata pojava u ovim krajevima ipak je niko nije očekivao posle temperatura koje su prelazile i dvadeseti stepen celzijusa pre samo dva dana.

POČEO JE POTOP! Štab za vanredne situacije u pripravnosti, Sava raste, spremite se za ČETVRTAK I VRH TALASA!

Prema najavama meteorologa lepše vreme očekuje se tek za vikend. Dotle ćemo biti pod uticajem ciklona čiji je centar nad jugom Italije.