Vreme, kiša
Alo!/ Rajko Ristić
Vreme, kiša

Alo!/ Rajko Ristić

Vreme, kiša, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Ukupna količina padavina biće od 20 do 40 milimetara, lokalno i oko 60 milimetara po metru kvadratnom.

Očekuje se oblačno i svežije vreme s kišom, a u centralnim i južnim krajevima i s pljuskovima sa grmljavinom.

Duvaće umeren, povremeno i jak, severni i severozapadni, na jugu i istoku istočni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od osam do 13 stepeni, najviša dnevna od 10 na zapadu i severozapadu do 19 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije.

Kiša

Alo!/Rajko Ristić

Kiša, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Prema prognozi, u Beogradu će danas biti oblačno i svežije, povremeno s kišom, uz umeren zapadni i severozapadni vetar. Temperatura bez većeg kolebanja, oko 12 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 21. maja, do petka će biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Od subote promenljivo i toplije, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena i retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova i grmljavina.

Pročitajte još:

 

Za ukupno pet dana, na jugozapadu, zapadu, severu i u centralnim delovima zemlje očekuje se od 80 do 120, a na istoku i jugoistoku od 40 do 80 litara kiše po kvadratnom metru.

Samo za prva dva dana očekuje se da ukupna količina padavina u većini mesta bude od 20 do 40, a u zapadnoj Srbiji, Sremu i Bačkoj oko 60 litara po kvadratnom metru.

Slavomir Stevanović, pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), kaže da je štab za vanredne situacije već u pripravnosti. On ističe i da najave ukazuju da bi situacija na Savi mogla da bude ozbiljnija i da se vrh talasa u Srbiji očekuje u četvrtak ili petak. Dodaje da Šabac ima deonicu koja je osetljiva na velike vode.

Kiša iz Sahare stiže u Srbiju

EPA/Larry W Smith

Kiša, Foto: EPA/Larry W Smith