DA LI PRIMEĆUJETE NEŠTO ČUDNO NA OVOJ FOTOGRAFIJI? Odličnoj maturantkinji direktorka zabranila da se slika, razlog će vas zapanjiti!

Ona otkriva kako je i ranije imala probleme kada je pedagoškinji prijavljivala preteće poruke iz razreda sa sadržajem kako će je neko pretući ispred škole, ali kako nije dobila nikakvu pomoć i zaštitu.

Nejra Bajrić
Nejra Bajrić, Foto: Facebook printscreen

Maturantkinji Nejri Bajrić iz Banovića nije dozvoljeno da se njena fotografija nađe na zajedničkom panou razreda jer su direktorka i pedagoškinja Osnovne škole "Treštenica", smatrale da nosi previše šminke. U potrazi za pravdom, 15-godišnjakinja je odlučila da podeli svoju priču s javnošću, a koju je potvrdio njen otac Dževad Bajrić, inače dugogodišnji zaposleni škole koju pohađa njegova ćerka.

Deveti razred Nejra je završila sa odličnim uspehom. Kaže da je dugih devet godina čekala i radovala se svojoj tituli maturantkinje. Međutim, kada je došao dan da to proslavi sa svojim školskim kolegama fotografisanjem za maturantski pano, to su joj onemogućili zbog "previše šminke". Inače, škola ima pravilnik koji zabranjuje šminkanje, ali Nejra tvrdi kako su taj dan svi došli našminkani u školu.

KAO DA JE SMAK SVETA! Jako nevreme kida Zagreb! Povređeni na sve strane, padaju fasade, NAJGORE tek sledi! ZLO juri ka Srbiji!

- Bio je ponedeljak. Imali smo dogovoreno fotografisanje i sve devojke su taj dan došle našminkane u školu. Čak su i muškarci stavljali pudere. Ali, direktorka i pedagoškinja su mene pozvale i rekle mi da ne mogu da se slikam sa šminkom te da mogu slobodno da idem kući. Sve druge devojke objavile su svoje fotografije po Fejsbuku i vidi se koliko su našminkane. Fotograf se s njima raspravljao da i ja trebam biti na panou, ali one nisu dozvolile. Na kraju sam se samo uslikala za uspomenu, ali moje fotografije nema na panou - kazala je Bajrić.

Njeni roditelji uputili su dopise nadležnom ministru obrazovanja i Školskom odboru OŠ "Treštenica" povodom ovog slučaja, ali još nisu dobili odgovore.

- Ja sam kao i stotine drugih maturanata ovog kantona, države i regije, ali postoji velika razlika između njih i mene. Svi ti maturanti su sada negde na panou sa svojim vršnjacima i nastavnicima, ali ne i ja. Da li je neko upamtio ovakav slučaj poniženja i diskriminacije jednog deteta. Ja sam obeležena, ja sam ponižena, ja sam žigosano i istraumirano dete i ne znam da li ću ikada više biti kao pre. Meni su polomljena krila pre nego sam poletela u život. Da li je to ispravno, pedagoški, ljudski - pita se Bajrić.

HRVATSKI NOVINAR SVE ISPRIČAO! Franjo Tuđman je započeo rat! U Borovu Selu nije se vijorio nikakav četnički barjak, Kolinda stidi se!

Ona otkriva kako je i ranije imala probleme kada je pedagoškinji prijavljivala preteće poruke iz razreda sa sadržajem kako će je neko pretući ispred škole, ali kako nije dobila nikakvu pomoć i zaštitu.

Kao i drugi maturanti, i Nejra je podelila svoju fotografiju na društvenim mrežama, ali ne zbog popularnosti i lajkova, već uz molbu za pomoć da pronađe pravdu. Veliki broj korisnika interneta podržao je maturantkinju iz Banovića i osudio ponašanje školske uprave.

Povezane vesti

 • Korisnik: vota
  14/05/2019 - 22:44
  stace joj skola neka je otac dovede u zvezde granda sigurno zna za toliko da peva a i dobice korisne savete od Karleuse.
 • Korisnik: Novosadjanin
  14/05/2019 - 20:55
  Devojčice, budi ponosna na svoju prirodnu lepotu. I tvoji roditelji treba da budu ponosni sa tobom, a ta matora ku*ka je u stvari ljubomorna i pakosna i izjeda je to što je nemoćna pred lepotom. Glavu gore i ponosno ih zgazi. Podsećaš me na najlepše dane mladosti kada smo ja i moji drugari bili sretni maturanti i bezbrižna omladina. Srećno ti bilo kud god krenula.
 • Korisnik: Najka
  14/05/2019 - 19:54
  Nejra, ti si prelepa devojka, uživaj u životu i ne obaziri se na loše ljude oko sebe.
 • Korisnik: kolos
  14/05/2019 - 19:16
  menjaj veru bezi odatle
 • Korisnik: lazarika
  14/05/2019 - 18:15
  Svim onima, koji su se potrudili da ovoj devojci upropaste njen važan trenutak u životu, mogu samo da poručim da su zalutali u 21-vi vek i da je sramota što rade tamo gde rade.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi