Biro NZS red čekanje
Alo!/Vladimir Marković
Biro NZS red čekanje

Alo!/Vladimir Marković

čekanje, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Dugi redovi za čekanje na izdavanje dokumenata, naročito pasoša, ustaljena su pojava poslednjih meseci. Pored standardne prolećne gužve uzrokovane pripremanjem putnih isprava za letnje odmore, ove godine red produžava i činjenica da je pre čitave decenije počelo izdavanje novih biometrijskih pasoša, kojima sada ističe rok važenja.

Da je panika zavladala među Beograđanima svedoče policijske uprave koje su opsednute poslednjih nedelja, ali i sajt “eUprave” koji svakodnevno prima veliki broj zahteva za zakazivanjem termina za vađenje novih pasoša. Kako bismo videli kakvo je realno stanje, preko ove platforme pokušali smo da zakažemo termin, a rezultati nisu nimalo ohrabrujući za sve one koji će na letovanje krenuti u maju i prvoj sredini jula!

SRĐANA OVA VEST UMALO U GROB OTERALA Umro, a traže da plati 280.000 dinara! Žitelju Žitorađe stigao račun za dedu koji je preminuo pre 24 godine?!

Prvi slobodan termin za zakazivanje vađenja lične karte i pasoša, na deset centralnih gradskih opština na kojima je moguća ova usluga, je u opštini Čukarica. U pitanju je 20. jun, ali ovog dana postoji samo jedan pentaestominutni termin za koji možete da zakažete vađenje dokumenata, dok je prvi sledeći u ovoj opštini tek 27. jula.

DANAS SE UKAZAO ČASNI KRST GOSPODNJI Nevernici su prestali da sumnjaju: Ako večeras gledate u nebo, dogodiće se ČUDO!

U opštinama u kojima šalteri rade od 12.00 do 15.30, prvi slobodni termini su većinski u julu, dok u pojedinim čiji šalteri rade ceo dan, vađenje lične karte i pasoša možete da zakažete i za kraj juna.

Preko porala “eUprava” nije moguće zakazati termine za vađenje lične karte i pasoša u tzv. prigradskim opštinama - Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Barajevu, Surčinu i Grockoj. Ipak, nije tajna da su neke male ispostave u ovim opštinama potencijalni spas jer je u njima najmanja gužva i najkraće čekanje.

PANIKA U REGIONU POSLE SINOĆNJEG "UPITNIKA" Žene sa ogromnim dosijeima dolaze kod lekara! Nije samo uranijum, NATO nam je zatrovao... Deca umiru od bolesti koje nije bilo pre!

Takođe, građanima su nedeljom na raspolaganju šalteri Policijske uprave za grad Beograd u Ljermontovoj 12, kao i u zgradi SIV 3 na Novom Beogradu (7.30 do 15.30).

PO OPŠTINAMA

Čukarica - 20. jun

Zvezdara - 26. jun

Palilula - 26. jun

Voždovac - 27. jun

Stari grad - 1. jul

Rakovica - 2. jul

Savski venac 2. jul

Zemun - 3. jul

Vračar - 4. jul

Novi Beograd - 15. jul

NAPOMENA: prvi slobodni termin po opštinama

DO DOKUMENATA ŠIROM PRESTONICE

Beograđani mogu da izvade nova dokumenta, ličnu kartu ili pasoš, na bilo kojoj od 17 gradskih opština, a ne samo na onoj na kojoj imaju prebivalište.

ARKAN IM JE BIO KUM NA VENČANJU I POKLONIO STAN Otkriveno kako je Ante Gotovina obučavao Legiju: "Velikih sr*nja će biti. Naređenja su ekstremna"

Međutim, to ne mogu da urade u susedstvu, na primer u Pančevu ili Opovu.