VIŠE NEĆE BITI OŠTEĆENIH Ako pripadate ovoj grupi - imaćete veća PRIMANJA od jeseni!

Izmena zakona će ovo omogućiti!

Šetnja, ljudi, Beograd
Šetnja, Foto: Masanori Jošida

Izmene zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, iako najavljivane za početak 2019. godine, najverovatnije se neće naći pred poslanicima do kraja prolećnog zasedanja, 31. maja.

Radna grupa, na čijem je čelu bila Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, izmenila je najosporavanije odredbe, a sada se čeka mišljenje resornog ministarstva.

- Nemamo informacije kakve će izmene uslediti, kao ni kada će se to dogoditi - kaže Jasmina Mihnjak, sa portala "Bebac", koji je među prvima ukazivao na neke propuste novog propisa. - Neke porodilje i dalje dobijaju po 1.000 dinara, a niko ne govori o tome da li će im i kada novac koji im je protivustavno uskraćen biti nadoknađen.

U Ministarstvu za rad, koje sprovodi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom, naglašavaju da je on počeo da se primenjuje 1. jula 2018.

- Radna grupa je na osnovu dosadašnjeg rada i dobijenih podataka predložila izmene i dopune pojedinih odredaba Zakona koje neće narušavati njegovu suštinu, a koje bi bile u okviru sadašnjih mogućnosti budžetskog sistema - kažu u Ministarstvu.

DANAS SE UKAZAO ČASNI KRST GOSPODNJI Nevernici su prestali da sumnjaju: Ako večeras gledate u nebo, dogodiće se ČUDO!

Kako navode, kada je u pitanju upućivanje Nacrta zakona u skupštinsku proceduru, kašnjenja nema, već je ono planirano nakon što se Ministarstvo finansija i Republički sekretarijat za zakonodavstvo izjasne o navedenim predlozima.

U kabinetu ministarke Đukić Dejanović je potvrđeno da su izmene pripremljene i da je tačno da su neke kategorije žena primenom ovog propisa oštećene, kao i da to ne sme da se dešava.

Nekima manje od 1.000 dinara

Ovim zakonom je od 1. jula prošle godine proširen obim prava velikom broju žena. Ubrzo su nevladina udruženja reagovala zbog nelogičnosti koje su dovele do toga da neke porodilje mesečno primaju i manje od 1.000 dinara.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi