vremenska prognoza do oktobra
Foto: Alo/Foto Tanjug, ilustracija

Ristić je na svom "Fejsbuk" profilu otkrio kakvo vreme nas čeka ove nedelje.

On je prognozirao i vreme do kraja oktobra, a dao je i prve procene o predstojećoj zimi.

- Vazdušni pritisak polako raste što će usloviti kratkotrajnu stabilizaciju vremena u ponedeljak i utorak, 23. i 24. oktobra. Preovlađivaće pretežno sunčano, jutarnja temperatura od 7°C do 14°C a najviša dnevna od 22°C do 26°C u ponedeljak i 24°C do 28°C u utorak kada će početi da duva slab i umeren južni i jugozapadni vetar. U sredu i petak, 25. i 27. oktobra talasi vlažnog i svežijeg vazduha sa zapada usloviće prolazna naoblačenja sa kišom najpre na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim delovima zemlje. Sa prolaskom fronta vetar u kratkotrajnom skretanju na umeren zapadni i severozapadni. Temperatura od srede će biti u manjem padu i najviša dnevna biće od 20°C do 25°C u mestima gde bude više oblaka i kiše za nekoliko stepeni niža - napisao je Ristić.

Vreme do kraja oktobra

Temperature do kraja meseca bi trebalo da se kreću od 14 do 20 stepeni. Ristić navodi da bi prvi sneg trebalo da padne oko 15. decembra.

- Krajem oktobra normalne tempretaure su od 14-20 stepeni, i one su blizu tih granica. Temperature će biti isto 20 stepeni kao i u ponedeljak i utorak ove nedelje. Ova zima će biti drugačija. Očekujem prvi sneg oko 15. decembra, ali ne bi me iznenadilo da se sneg javi malo ranije. Kraj decembra i januar će verovatno doneti pravu zimu, sa obilnim snežnim padavinama i pravim zimskim danima - rekao je meteorolog Ristić.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading