SEDMACI POKUŠALI NASTAVNICU ASTMATIČARKU DA UGUŠE PARFEMOM Htela sam da se predam, da ne dišem više!
Foto: Printscreen/E. A.

Znajući da je lošeg zdravstvenog stanja, da je, između ostalog, astmatičar, dvojica učenika isprskala su celu učionicu i njen radni sto parfemom zbog čega je ona dobila težak napad. Intervenisala je i Hitna pomoć - na svu sreću, na vreme. Nastavnica se vratila na posao.

Nastavnica Borka Milošević rekla je za RTS da ne zna šta je motiv takvog ponašanja učenika i ispričala šta joj je bilo najteže.

- Učenici i kolege kažu da sam čak i boju menjala. Bio je jak napad, u jednom momentu htela sam da se predam, da se ne borim za vazduh jer sam bila umorna. Bilo je neopisivo, nikada takav napad nisam imala, a astmatičar sam deset godina - rekla je Miloševićeva.

SEDMACI POKUŠALI NASTAVNICU ASTMATIČARKU DA UGUŠE PARFEMOM Htela sam da se predam, da ne dišem više!

E. A.

 

- Roditelji dečaka koji je doneo taj parfem u školu doneli su mi pumpicu jer sam zaboravila da imam svoju u džepu i pet puta sam je koristila dok nije došla Hitna pomoć. Oni su me prikačili na kiseonik i dali mi lek i tada mi je bilo mnogo bolje - ispričala je Miloševićeva.

Ističe da nikakvih problema ranije nije imala s tim učenicima, niti zna šta bi mogao da bude motiv napada.

- Učenik koji je doneo parfem svestan je mog stanja, svaki put trči da mi donese udžbenik iz zbornice, odnese mi torbu u zbornicu i pita me redovno kako sam - napomenula je Miloševićeva.

Dodaje da ne zna šta je tog trenutka bio njihov motiv, ali da je od drugog učenika to bilo očekivano.

Dečak koji je doneo parfem pohvalio se time, a drugi učenik koji je učestvovao u tom incidentu je predložio da ga isprskaju po učionici da vide da li će nastavnica Borka da se uguši.

Najstrašnije joj je bilo, kako su joj ispričale kolege i deca, to što je drugi učenik kada je video da joj je loše rekao: „Neka ne kašlje, neka se uguši“.

- Ne znam čime sam to zaslužila - upitala se nastavnica.

Direktor je istakao da mu je žao zbog neprijatnosti koju je doživela koleginica jer joj je život praktično visio o koncu.

- Telefonom su me obavestili o svemu, potom smo javili razrednom starešini da preduzme mere u skladu sa protokolom postupanja u ovom slučajevima, da se prvo sanira situacija i da se prikupe izjave prisutnih učenika. Odeljenje je napisalo izjave, zakazao sam tim za zaštitu od nasilja, koji je odredio da je reč o trećem nivou nasilja - ugrožavanje bezbednosti drugih delima opasnim po život i teža povreda discipline učenika - objasnio je direktor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading