VESIĆ: Predsednik Vučić pravi vladu koja će raditi samo u interesu Srbije
Foto: Alo.rs

"Svako ko je na javnoj funkciji ima obavezu da radi isključivo u interesu građana Srbije. Da čuva svoju zemlju i da rešava probleme ljudi", rekao je Vesić.

On je ponovio da ni predsednik Vučić ne vodi ni američku, ni rusku, ni nemačku, već srpsku politiku, a tako treba da se ponaša i buduća vlada.

OHRABRUJEMO INVESTITORE IZ TURSKE DA DOLAZE OVDE, JER SE OVDE OSEĆAJU KAO BRAĆA: Vesić na otvaranju salona EVDEMA poslao jaku poruku: Nikad nismo imali bolje odnose između naše dve zemlje


Vesić je rekao i da će Srbija, predstojeće zime, svakako biti obezbeđenija od drugih zemalja, jer se o tome mislilo na vreme.

"Sa obezbeđivanjem hrane i zakupom skladišnih kapaciteta u Mađarskoj, uspeli smo da obezbedimo dodatnu energetsku sigurnost. Ali, sa druge strane, mi nismo izolovano ostrvo, deo smo Evrope, što ne znači da se kriza neće odraziti na Srbiju. Nećemo moći da izbegnemo teške trenutke, ali ćemo svakako proći bolje od drugih", rekao je Vesić, a navodi se u saopštenju stranke.
VESIĆ: Predsednik Vučić pravi vladu koja će raditi samo u interesu Srbije

Foto: Alo.rs

 


Dodao je da je najvažniji zadatak nove vlade da obezbedi energetsku sigurnost i dovoljno hrane, te da budemo politički stabilni i izbegnemo rat.

"Naš stav je jasan od prvog dana po pitanju Rusije i Ukrajine. Ukrajina je članica UN, koja ima pravo na teritorijalni integritet, kao što i mi imamo pravo na to", rekao je Vesić.

Ponovio je da je Srbija vojno neutralna, ali ne i politički neutralna i nalazi se na putu priključenja EU.

"Imamo obavezu da pratimo politku EU, ali ne postoji saglasnost o jedinstvenoj politici EU, ni među zemljama članicama. Vodimo politiku u interesu Srbije, obezbeđujemo nastavak investicija, veće plate i penzije", rekao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bla Bla

05.07.2022 16:54

Što će Srbiji vlada i ministri?! Dovoljan je presednk koji je sposoban za sve resurse da obavlja!