PUTIN POTPISAO UKAZ Naredba stupa na snagu odmah!
Foto: Printscreen/youtube

Ukaz takođe predviđa smanjenje stope siromaštva kod velikih porodica na 12 procenata do 2030. godine i na osam procenata do 2036. godine, prenosi TASS.

Dokument, nazvan "O nacionalnim ciljevima razvoja Ruske Federacije do 2030. godine i na duži rok do 2036.", definiše ciljeve kao što su očuvanje stanovništva, podrška porodici, vaspitanje patriotskih i društveno odgovornih osoba, kao i stvaranje udobnog i sigurnog životnog okruženja.

Osim toga, uredba obuhvata ciljeve kao što su ekološka dobrobit, održiv i dinamičan ekonomski razvoj, tehnološko liderstvo i digitalna transformacija državne uprave.

U preambuli uredbe navodi se da su ciljevi postavljeni kako bi se osigurao održiv ekonomski i društveni razvoj zemlje, jačanje suvereniteta, kulture, vrednosti i privrede, te poboljšanje demografske situacije i životnog standarda građana.

Dokument se zasniva na "tradicionalnim ruskim duhovnim i moralnim vrednostima i principima patriotizma, prioriteta ličnosti, socijalne pravde i jednakih mogućnosti", kao i na obezbeđivanju bezbednosti zemlje i javne sigurnosti.

Ukaz takođe naglašava važnost otvorenosti prema svetu, ekonomskog razvoja zasnovanog na fer konkurenciji, kao i podsticanje preduzetništva i privatne inicijative.

Ovaj dokument, koji sadrži 11 tačaka sa detaljno definisanim ciljevima i podciljevima, zamenjuje prethodni dokument o razvojnim ciljevima iz 2020. godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading