"PRONAĐENA SU TRI TELA NA GRANICI SA EU" Belorusija: Situacija je opasna!
Foto: EPA-EFE/ARTUR RESZKO POLAND OUT

- Tri stranca su poginula na granici sa Evropskom unijom, a još dvojica su pronađena pretučena Uprkos stalnim pogibijama stranaca na granici, vlasti susednih zemalja EU ne zaustavljaju praksu nasilnog raseljavanja i ostavljanja ugroženih kategorija ljudi, situacija je opasna po život - navodi se u izveštaju objavljenom na Telegram kanalu odeljenja.

Kako se navodi u izveštaju, 6. maja uveče, na belorusko-poljskoj granici u rejonu Pružanj, granična patrola je otkrila dvojicu muškaraca. Ekipa Hitne pomoći koja je stigla prevezla je strance u bolnicu, gde su im konstatovane modrice različite težine, kao i posekotine.

- Ispostavilo se da su žrtve bili državljani Avganistana , poljske snage bezbednosti su ih žestoko pretukle tokom pritvora i nasilno gurnule kroz životinjsku kapiju (kod granične ograde) na teritoriju Belorusije - navodi se u izveštaju. kaže.

Napominje se da su tokom protekle nedelje beloruski graničari na granicama sa zemljama EU zabeležili smrt troje migranata.

Ističe se da je granična služba Belorusije od 2021. godine na granici sa susednim zemljama Evropske unije zabeležila smrt 52 stranca, od kojih 25 na granici sa Poljskom, devet sa Litvanijom i 18 sa Letonijom, piše RIA.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading