Vesić ugostio zamenika gradonačelnika Najrobija
Grad Beograd

 

Vesić je za Beoinfo kazao da je dogovorena uzvratna poseta kada je predviđeno i potpisivanje Sporazuma o saradnji i bratimljenju dva grada.

"Takođe, razgovarali smo i o tome da se prirede Dani Najrobija u Beogradu i obratno", dodao je zamenik gradonačelnika i podsetio da je Beograd jedan od retkih gradova u Evropi koji ima Muzej afričke umetnosti.

Rekao je i da su na sastanku preneta iskustva Beograda kada su u pitanju skladištenje otpada, parkiranje i "smart siti”. Prema njegovim rečima, predviđena je poseta delegacije iz Najrobija deponiji u Vinči, a želja im je da vide kako je Beograd pristupio rešavanju tog problema.

Poseta "Parking servisu"

Dodao je i da je predviđena poseta "Parking servisu" prilikom koje će biti prezentovan sistem "Oko sokolovo" i naplate parkiranja, kao i poseta kompaniji "Telekom Srbija" gde će zajedno razvijati projekat "Smart siti".

Zamenik gradonačelnika Najrobija podsetio je na dugu istoriju dobrih odnosa Kenije i Jugoslavije, a sada Srbije. Kako je naveo, Jugoslavija je u vreme predsednika Tita podržavala borbu za nezavisnost Kenije i to se pamti, što daje pozitivan ton i nastavku saradnje.

"Došli smo u studijsku posetu da učimo na vašim primerima dobre praske jer dva grada imaju slične izazove. Hoćemo da vidimo vaša iskustva u rešavanju saobraćaja i parkiranja, kao i skladištenja otpada. Takođe, želimo da proširimo saradnju u oblasti turizma i ekonomije", naveo je Kangete Tuku.

Podsetio je da Kenija ima svetski poznatu kafu i čaj te čuvene plaže i safari po nacionalnim parkovima. Sastanku u Starom dvoru prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, kao i ambasador Srbije u Najrobiju Dragan Županjevac, saopšteno je iz Beoinfa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading