KLIČKO ODGOVORIO ZELENSKOM: To je besmisleno; Snimak srtahovitog udara ruskih snaga na kolonu ukrajinskih vozila (FOTO/VIDEO)
Foto: Danijel Simić

U Ukrajini je bez struje i dalje milioni domaćinstava, ali se situacija postepeno poboljšava. Najteže je u Кijevu, Lavovu, Odesi i Dnjepropetrovsku. U Donbasu ne prestaju borbe, dok je u Hersonu, na jugu, počela evakuacija stanovnika na poziv ukrajinske vlade, zbog oštećenja vitalne infrastrukture.

Zbog oštećenja ključne infrastrukture, posle Кijeva, najviše su pogođeni regioni Odese, Lavova i Vinice i Dnjepropetrovska.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kritikovao je gradske vlasti Кijeva da nisu dobro obavile posao, kada je reč o organizovanju skloništa za građane koji su ostali bez struje i vode.

U Кijevu je održan međunarodni samit o izvozu hrane u najsiromašnije zemlje. Zelenski najavljuje slanje 60 brodova sa žitom iz ukrajinskih luka u zemlje najteže pogođene sušom i glađu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga za 277. dan rata u Ukrajini

Zelenski: Rusi spremaju nove udare i sve dok imaju rakete neće se smiriti

23.53 - "Sledeća nedelja može biti teška kao i ova odlazeća. Naše odbrambene snage se spremaju. Cela država se priprema. Radimo na svim scenarijima", rekao je Volodimir Zelenski u svom obraćanju.

 

 

Kličko odgovorio Zelenskom: To je besmisleno

23.35 - Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko uzvratio je na kritike predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog oko mera koje bi trebalo da pomognu građanima da izdrže isključenja struje, navodeći da su nesuglasice "besmislene" u jeku ruskog napada.

Kličko je rekao da je 430 centara "za grejanja" pomažu građanima da se nose sa efektima ruskih napada na trafostanice, a još 100 centara je planirano da se napravi u slučaju ekstremnih vremenskih uslova, preneo je Rojters.

Zelenski je nedavno izjavio da postoji mnogo pritužbi na mere koje su usvojene u glavnom gradu.

"Neću da se upuštam u političke borbe, posebno ne u sadašnjoj situaciji. To je besmisleno. Moram da uradim stvari za Kijev", naveo je Kličko na Telegramu.

Strahovit udar Oružanih snaga Rusije na kolonu vozila (VIDEO)

23.05 - Snimak detonacije jednog od vozila sa municijom.

 

 

Evo zašto nema većeg napredovanja na frontu (VIDEO)

22.41

 

Uništenje jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Кamenka (VIDEO)

22.30

 

 

Estonski obaveštajac: Rusiji je još u martu ponestalo municije

22.10 -Rusiji je još u martu ponestalo municije, uključujući krstareće rakete, izjavio je šef vojne obaveštajne službe Estonije, Margo Grosberg. 

On je dodao i da je pretnja republici Estoniji od Ruske Federacije mala. 

Ovo je Donjeck (VIDEO)

21.53 - "Da, ovo je običan život u Donjecku"

 

 

Nad Artemovskom seva (VIDEO)

21.50

 

 

Republikanci zahtevaju jaču kontrolu ukrajinskog oružja!

21.30 Republikanska partija SAD zahteva da se pojača kontrola nad oružjem koje se isporučuje Ukrajini, javlja "Vašington post" pozivajući se na svoje izvore iz te stranke.

Кongresmeni su već upozorili Bajdena da očekuju od njega da strože nadgleda isporuku oružja Кijevu, navodi list.

Iznos vojne pomoći koju su SAD prebacile Ukrajini približava se iznosu od 20 milijardi dolara.

Njujork Tajms "Dovozili su ranjenike jedan za drugim“

 „Sanitetska vozila, oklopni transporteri i automobili su uz škripu dovozili ranjenike jedan za drugim“ – Njujork Tajms o masovnim gubicima Oružanih snaga Ukrajine kod Artjomovska.

Američki list izveštava o kolosalnim gubicima ukrajinskih militanata, navodeći cifru od 250 ranjenih dnevno.

Britanija isporučila Ukrajini rakete „Brimstoun 2“

21.00 - Ministarstvo odbrane Velike Britanije potvrdilo je da je Ukrajini isporučilo visokoprecizne rakete „Brimstoun 2“.

„U okviru svog paketa pomoći Velika Britanija je ukrajinskim oružanim snagama obezbedila rakete sa preciznim navođenjem ‘Brimstoun 2’“, navodi se u saopštenju britanskog Ministarstva na Tviteru.

STANJE POVEĆANE PRIPRAVNOSTI

20.40 - Beloruski predsednik Lukašenko je rekao da su graničari spremni da deluju, ukoliko dođe do bilo kakve promene sadašnjeg stanja.

Celu vest pročitajte OVDE.

Mirovni pregovori na vidiku?

20.38 - Vatikan ponudio organizaciju mirovnih pregovora između Ukrajine i Rusije.

Celu vest pročitajte OVDE.

Ukrajinske snage pucaju iz gradova u Vorošilovskom okrugu (VIDEO)

20.35 - Snimak nakon napada ukrajinskih snaga.

 

 

Specijalna operacija, 27. novembar

20.07 - Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su izvedeni udari na punktove razmeštaja „legije stranaca“ na teritoriji DNR, uništeno je do 100 plaćenika.

- Ruske trupe osujetile su pokušaje ukrajinskih trupa da napadnu u više pravaca, ukupni gubici neprijatelja iznose više od 200 ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Vlasti Krivog Roga prijavile su napad na objekat saobraćajne infrastrukture, međutim, pruga u napadnutom regionu već duže vreme nije u funkciji.

- Vatikan je najavio spremnost da obezbedi lokaciju za pregovore o Ukrajini.

- Stoltenberg priznao da je podrška Кijeva skupa za zapadnjake, ali je rekao da je neophodna.

Dejstvo bataljon "Espanjola" u Dobasu (VIDEO)

19.50

 

 

Napad na mesto Spirne (Spornoe) (VIDEO)

19.35 - "Situacija je stabilno napeta, ali mi potpuno kontrolišemo situaciju. Ukrajinska komanda, bez obzira na gubitke, baca velike snage na nas, ali bez ikakvog uspeha", rekao je ruski borac.

 

 

Kremlj: Vodimo se sopstvenim interesima

19.20 - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se Rusija rukovodi sopstvenim interesima i da neće "pucati sebi u nogu" u slučaju da zapadne zemlje nametnu gornju granicu cena energenata.

Podsetio je na izjavu ruskog predsednika Rusije Vladimira Putina, koji je rekao da Rusija neće prodavati svoju naftu i gas tim zemljama.

"Ovo je naš stav. Svoje delovanje zasnivamo na izjavi predsednika. Možemo biti sigurni da sebi samima nećemo pucati u nogu", rekao je Peskov.

Dodao je i da su „naučili da budu razumni i da se rukovode isključivo sopstvenim interesima".

Grupa sedam najrazvijenijih zemalja sveta razmatra ograničenje cene ruske nafte u rasponu od 65 do 70 dolara po barelu, javio je Rojters, pozivajući se na izjavu neimenovanog diplomate EU.

London isporučio moćno oružje Kijevu

18.54 - Ministarstvo odbrane Veliki Britanije potvrdilo je da je ta zemlja, kao deo vojne pomoći, ukrajinskim snagama isporučila precizno vođene rakete "Brimstone 2".

- Ta pomoć imala je ključnu ulogu u zaustavljanju napredovanja ruskih snaga - navelo je britansko ministarstvo na Tviteru.

AMERIKA MOŽE DA SE POVUČE IZ NATO PAKTA

18.50 - Povlačenje Sjedinjenih Američkih Država iz NATO-a okončala bi se kriza u Ukrajini, ocenio je američki pravnik, zamenik državnog tužioca u administraciji Ronalda Regana Brus Fajn, u autorskom tekstu za američki magazin "Hil".

Celu vest pročitajte OVDE.

Rat u Ukrajini stvorio novu muku za Zapad

18.48 - Kada se Sovjetski Savez raspao, evropske nacije su zgrabile "dividendu mira", drastično smanjivši svoje budžete za odbranu, svoje armije i svoje arsenale.

Celu vest pročitajte OVDE.

Rezime uništenog ukrajinskog naoružanja od 27. novembra (VIDEO)

18.45

 

 

Dejstvo artiljerije 4. brigade LNR protiv ukrajinskih snaga (VIDEO)

18.20

 

 

Ruska armija vodi ofanzivu u Donbasu 

17.54 - Ruska armija vodi ofanzivu u Donbasu i granatira položaje Oružanih snaga Ukrajine skoro duž cele linije fronta – rezime Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine:

- Na Limanskom, Artemovskom i Avdejevskom pravcu ruska vojska nastavlja da usmerava svoje glavne napore na ofanzivu.

- Na pravcima Кupjansk, Zaporožje i Herson, Oružane snage RF su u defanzivi.

- Oružane snage RF izvele su 4 raketna udara na transportne i infrastrukturne objekte u Zaporožju i Dnjepropetrovskoj oblasti, a izvele su i više od 10 napada iz MLRS-a.

- Pretnja udara na kritičnu infrastrukturu Ukrajine ostaje.

 

 

Ruski avioni u borbenoj misiji tokom specijalne operacije

17.35 - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak Su-35 u borbenom naletu.

Posade višenamenskih aviona patroliraju određenim područjima i štite borbene avione i borbene helikoptere dok napadaju vojne ciljeve ukrajinske vojske.

 

 

Zna amerika zašto sipa milijarde u ukrajinu 

17.10 - Pakleni plan sa Zapada ima samo jedan cilj - otkriva ekonomista Timoti Eš.

Celu vest pročitajte OVDE.

Taktičko dejstvo 1. armijskog korpusa duž Dnjepra (VIDEO)

17.10 - „Stalno smo pod neprijateljskim vatrenim kontaktom, spremamo se za ovo, kopamo dublje, uzvraćamo vatru da ubijemo“, kaže oficir o pripremi inženjerijskih objekata.

 

 

Nove informacije sa pravca Artjomovska (Bahmuta)

17.08 - Ruska vojska je probila obrambenu liniju OSU: južno od grada, čiste se naselja Кudrjumovka, Zelenopolje, Кleščejevka i Ozrjanovka.

 

 

17.05 - Januševič: Ruske snage granatirale Herson, oštećeni dalekovodi

17.05 -  Ruske trupe gađale su dalekovode preko kojih se Herson snabdeva strujom, saopštio je danas načelnik regionalne vojne uprave Jaroslav Januševič. Izjavio je takođe da nadležne službe već rade na otklanjanju štete, prenosi Ukrinform.

Prema rečima Januševiča, vlasti i energetičari nastavljaju da rade na obnavljanju snabdevanja električnom energijom u Hersonskoj oblasti. Naveo je da je juče oko pet odsto stanovnika Hersona imalo struju u svojim domovima, a da je jutros ponovo uspostavljeno snadevanje Hersonske regionalne bolnice za rehabilitaciju. On je rekao da su ruske trupe prilikom napuštanja Hersona praktično uništile energetsku infrastrukturu grada.

Rusi napuštaju Zaporožje?

16.48 - Šef ukrajinske državne nuklearne kompanije rekao je da postoje znaci da se ruske snage spremaju da napuste ogromnu nuklearnu elektranu Zaporožje.

Dejstvo snaga DNR (VIDEO)

16.45 - U toku izvođenja noćnog izviđanja pomoću termovizira otkrili su proračun neprijateljski protivtenkovski bacača granata,. Identifikovani cilj je odmah uništen.

 

 

Izviđači grupe "O" otkrili sklonište razbijenih ukrajinskih snaga (VIDEO)

16.20 - Specijalci su otkrili veću grupaciju vojnika OSU na pikapovima, a onda je  artiljerijom u paramparčad razbila hangar, gde su uzalud pokušavali da se sakriju.

Poslali su im i poruku:

"Molimo vas idite nazad! Ako možete, ako ste u stanju."

 

 

 

Pao sneg u kijevu, a milioni ljudi bez struje

15.57 - U Kijevu je pao snag, temperatura je danas oko nula Celizijusovih stepeni, a milioni ljudi u ukrajinskoj prestonici i okolini suočeni su sa restrikcijama u snabdevanju električnom energijom i centralnim grejanjem izazvanim ruskim vazdušnim napadima.

Celu vest pročitajte OVDE.

Lavrov najavio oslobođenje

15:47 - Ukrajinski narod će biti oslobođen od neonacističkih vladara, zaslužuju da žive u prijateljstvu pored slovenske braće, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

 

 

Britanija predala Ukrajini seriju visokopreciznih projektila Brimstone-2 

15:28 - Brimstone-2 ima sposobnost laserskog ciljanja. Modifikovani kamioni se mogu koristiti kao platforma za lansiranje, a postoji i mogućnost lansiranja iz aviona. Domet do 60 km. Pojašnjava se da se rakete prvenstveno koriste za uništavanje kopnenih ciljeva.

Ranije je britanski premijer rekao da bi paket vojne pomoći Ukrajini mogao da iznosi 50 miliona funti, dok je britanska pomoć već dostigla 3 milijarde funti.

 

 

Ukrenerg: U Кijevu pao sneg, temperatura oko nule, na snazi restrikcije struje

14.51 U Кijevu je pao snag, temperatura je danas oko nula Celizijusovih stepeni, a milioni ljudi u ukrajinskoj prestonici i okolini suočeni su sa restrikcijama u snabdevanju električnom energijom i centralnim grejanjem izazvanim ruskim vazdušnim napadima.

Hladno vreme postepeno povećava energetske potrebe potrošača, a rad na popravci pogođenih elektroenergetskih objekata je u toku, saopštio je operater Ukrenergo.

Proizvođači električne energije i dalje nisu u mogućnosti da obezbede potpuno snabdevanje električnom energijom nakon ruskih raketnih napada u sredu i nemaju drugog izbora osim da štede energiju uvođenjem restrikcija, navodi se u saopštenju.

"Režim restrikcija potrošnje je i dalje na snazi zbog deficita kapaciteta, koji trenutno iznosi oko 20 odsto", naveo je Ukrenergo na Telegramu.

Zelenski je sinoć rekao da postoje restrikcije električne energije u 14 od 27 ukrajinskih regiona.

Restrikcije utiču na više od 100.000 potrošača u svakom od regiona, kazao je on.

Pogođeni regioni uključuju prestonicu Кijev i susedni region.

"Ako se potrošnja poveća uveče, isključenja mogu biti povećana", istakao je Zelenski u noćnom video obraćanju, ponovivši apel građanima da štede struju.

Prognostičari očekuju nastavak snežnih padavina u Кijevu do sredine nedelje, a temperature bi trebalo da ostanu ispod nule Celzijusovih stepeni.

 

Ukrajinska vojska u Bahmutu (Artemovsk), na koji jurišaju ruski borci iz Vagner

 

 

Brifing Ministarstva odbrane Rusije

14.23 - Ruska vojska je izvela napad na „legiju stranaca“ u DNR, likvidirano je oko 100 plaćenika;

- Odbijen je napad ukrajinske vojske u području Donjecka, likvidirano oko 70 vojnika;

- Uništeno je skladište municije višecevnih sistema bacača granata „himars“ kod Dnjepropetrovska;

- Uništena su četiri ukrajinska skladišta municije u Zaporoškoj oblasti;

- Sprečena je ofanziva ukrajinskih snaga u LNR, likvidirano 30 ukrajinskih vojnika;

- Uništeno je šest komandnih centara ukrajinske vojske u Hersonskoj i Harkovskoj oblasti i u DNR.

 

 

Protivtenkovske prepreke na ulicama Bahmuta

 

 

 

 

Stoltenberg: Oružje iz Nemačke spasava živote Ukrajinaca

13.30 Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pohvalio je Nemačku zbog isporuka naoružanja Ukrajini ističući da nemački sistemi za vazdušnu odbranu pomažu da se zaštite kuće, škole i bolnice od ruskih raketa.

"Isporuke naoružanja iz Nemačke spašavaju živote. Moramo svi nastaviti sa našom podrškom Ukrajini i čak je i pojačati", naglasio je Stoltenberg za nemački list Velt am zontag.

Stoltenberg ističe da se time pomaže Ukrajincima da koriste svoje pravo na samoodbranu.

On je ukazao da predsednik Rusije Vladimir Putin reaguje na neuspehe sa većom brutalnošću.

Ukazao je da dolaskom zime Moskva bombarduje energetsku infrastrukturu sa ciljem da Ukrajinu baci na kolena.

"Putin pokušava zimu da koristi kao oružje, ali neće biti uspešan u tome", poručuje Stoltenberg.

On je naglasio da što Ukrajina bude vojno uspešnija, to će biti snažnija njena pozicija pred buduće pregovore.

 

Načelnik regionalne vojne uprave Jaroslav Januševič:Ruske trupe gađale su dalekovode preko kojih se Herson snabdeva strujom

12.38 - Naveo je da nadležne službe već rade na otklanjanju štete, prenosi Ukrinform.

Prema rečima Januševiča, vlasti i energetičari nastavljaju da rade na obnavljanju snabdevanja električnom energijom u Hersonskoj oblasti.

Naveo je da je juče oko pet odsto stanovnika Hersona imalo struju u svojim domovima, a da je jutros ponovo uspostavljeno snadevanje Hersonske regionalne bolnice za rehabilitaciju.

Januševič je naveo da su ruske trupe prilikom napuštanja Hersona praktično uništile energetsku infrastrukturu grada.

 

Donjeck je od jutros pod vatrom Oružanih snaga Ukrajine

12.32 Centar grada se zasipa granatama NATO-a od 155 mm, granatiraju se Кujbiševska i Кijevska oblast.

 

 

 

 

Žarin o mogućoj ruskoj invaziji na Poljsku

12.07 Varšava smatra krajnje malo verovatnom mogućnost da Rusija pokuša da izvede vojnu agresiju na Poljsku, kao članicu NATO-a, izjavio je predstavnik poljske vlade za bezbednost informativnog prostora Stanislav Žarin u intervjuu za list "Mesadžero".

- Nemamo signala koji bi ukazivali na to da Rusija priprema vojnu agresiju na Poljsku. Prema našem mišljenju, krajnje je mala verovatnoća da bi se Rusija takla teritorije zemlje – članice NATO-a - rekao je Žarin i dodao da geografski položaj i uloga Poljske u podršci Ukrajini čine tu zemlju "ciljem stalnih hibridnih ruskih pretnji – od sajber napada do dezinformacija".

Prema njegovim rečima, u sadašnjim uslovima nema pretpostavki za uspostavljanje mira u Ukrajini.

- Treba posmatrati situaciju u širokom kontekstu i spremati se za to da konflikt, uz eventualne strateške prekide, može da traje godinama - rekao je Žarin.

 

Njujork tajms“: Dve trećine zemalja NATO-a istrošile zalihe oružja za Ukrajinu

11.43 Dvadeset od ukupno 30 zemalja NATO-a iscrpla je svoje mogućnosti za slanje oružja Ukrajini, prenosi list „Njujork tajms“ pozivajući se na izjave činovnika te alijanse.

List piše da je jedan činovnik NATO-a izjavio da su na početku ruske specijalne operacije u Ukrajini zalihe naoružanja u mnogim zemljama Alijanse bile na nivou od oko 50 odsto njihovih potreba, a da je u proizvodnji novog oružja kojim su istrošene zalihe mogle da budu zamenjene postignut tek neznatan napredak.

 

 

Rezničenko: Ruske snage ponovo raketirale Dnjepropetrovsku oblast

11.41 Ruske snage ponovo su gađale Dnjepropetrovsku oblast, iz višecevnih raketnih bacača i teške artiljerije saopštio je načelnik Valentin Rezničenko.

Prema rečima Rezničenka, oštećeno je nekoliko kuća i drugih objekata.

"U Dnjepropetrovsku pogođena je i krtični infrastrukturni objekat i načinjena je ozbiljna materijalna šteta", potvrdio je Rezničenko.

Za sada nema informacija o žrtvama.

 

 

Posledice jutarnjeg granatiranja Donjecka 

 

11.07 Pogođen je vrtić, stambeni objekati i područje Donbas arene.

 

 

 

 

 

Šolc i Makron najavili nove pakete finansijske pomoći Ukrajini

10.16 Nemački kancelar Olaf Šolc i francuski predsednik Emanuel Makron najavili su nove pakete finansijske pomoći za podršku ukrajinskom izvozu žitarica, koji je poremećen ratom.

Makron je rekao u video izjavi poručio da najugroženije zemlje ne smeju da plate cenu rata koji nisu htele.

Agencija Frans pres je takođe izvestila da je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen obećala da će EU nastaviti da podržava Ukrajinu, optužujući Rusiju da koristi "hranu kao oružje".

 

 

 Posledice noćnog raketnog napada na Zaporožje, koje su ostavile deo grada bez struje

 

 

 

 

NM LNR: Ukrajinci izgubili 85 boraca

09.37 Ukrajinske snage su u poslednja 24 časa izgubile oko 85 boraca, tri tenka, šest oklopnih transportera i drugu opremu, saopštila je Narodna milicija LNR, piše Sputnjik.

- U poslednja 24 časa, tokom ofanzivnih operacija jedinica Narodne milicije LNR, neprijatelj je pretrpeo velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici. Uništeno: do 85 lica; tri tenka; šest oklopnih transportera; dva artiljerijske jedinice; jedna bespilotna letelica; 20 jedinica specijalne automobilske opreme - objavljeno je na telegram kanalu Narodne milicije.

 

 

Pogođen most u Krivom Rogu, detonacija u Dnjepropetrovsku

09.12 Ruska vojska rano jutro započela je novo raketiranje ciljeva u Donbasu pod kontrolom Ukrajine. Na meti su se našli ciljevi u Krivom Rogu i Dnjepropetrovsku.

Usled udara na Krivoj Rog zabeleženo je ozbiljno uništenje objekta saobraćajne infrastrukture, javljaju lokalne vlasti. Neki lokalni mediji su javili da je pogođen most . Kroz grad prolazi jedan od dva puta za Donbas iz pravca zapada Ukrajine.

 

 

Vozilo ukrajinskih militanata odletelo u vazduh kada je naletelo na minu 

 

 

 

 

 

Mobilisani pokazali uslove u kojima žive na prvoj liniji fronta

08.41  U ratu se mora ne samo rukovati oružjem, već i znati rukovati lopatom, čekićem i sekirom, izgraditi pouzdanu zemunicu koja će štititi i od gelera i od kiše. Od ovih veština zavise uslovi u kojima će borci živeti. Ovde nema toplih i kapitalnih baraka, ima zemlje u koju treba da se ukopate od neprijateljskih mina i granata, ali to radite da bude suvo i zaštićeno jer i od toga zavisi moral boraca, pogotovu sada kada dolazi mraz 

 

 

IPR: Tempo operacija će se povećati narednih nedelja

08.17 Institut za proučavanje rata, američki analitički centar, saopštio je da je u ovom trenutku tempo operacija u Ukrajini smanjen zbog kiše i blata, ali da će se intenzivirati narednih nedelja kada se tlo bude zamrzlo.

- Tu će verovatno biti potrebno nekoliko dana konstantnih temperatura smrzavanja da se učvrsti, što znači da će uslovi na zemlji verovatno biti takvi da će se tempo operacija povećati širom Ukrajine tokom vikenda 3. i 4. decembra, kao i sledeće nedelje - piše IPR, a prenosi Kijev Indipendent.

 

Vazdušna opasnost širom Ukrajine

08.15 Vazdušna opasnost objavljena je u Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Čerkaskoj i Kirovogradskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu Zaporoške oblasti koja je pod kontrolom Kijeva, piše Sputnjik.

 

Zaharova: Samo dvoje diplomata u neprijateljskim zemljama

08.00 Broj preostalih ruskih diplomata u pojedinim neprijateljskim državama nije veći od dva, izjavila je juče portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Što se tiče ambasada, naše diplomatsko prisustvo je zapravo svedeno na minimum u određenim zemljama, uglavnom u zemljama EU koje smo označili kao neprijateljske. Imamo samo jednog ili dvoje diplomata u određenim zemljama - rekla je Zaharova za TVC televiziju, preneo je TASS.

Rusija nastavlja da bude diplomatski prisustna u ovim zemljama jer su tu, kako je navela, građani i sunarodnici, tu su organizacije koje svakodnevno zahtevaju izdavanje dokumenata, izvode iz matične knjige rođenih, pasoše, legalizaciju prevoda i tako dalje.

- To je rutinski posao koji mora da se obavi...Oni rade svakog dana - istakla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

 

Vojnici 9. puka NM DPR uništili borbenu opremu militanata Oružanih snaga Ukrajine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Odgovor

27.11.2022 15:56

Odgovor Nemackoj je ,da Ukrajincima njihovo oruzije ne spasava živote, već unistava. Sve radite da dodje do III SV RATA.