ZAPAD NIJE U STANJU DA RAZUME Neverica posle Putinove odluke
Foto: Printscreen

Voditelj Vladimir Solovjev u programu svoje emisije Solovjev LIVE, detaljno je govorio o reakciji Zapada na Putinovu izjavu o delimičnoj mobilizaciji, a takođe je objasnio zašto su zapadni mediji oštro reagovali na odluku Moskve.

Vladimir Solovjev je skrenuo pažnju na činjenicu da je Zapad preterano reagovao na odluku predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da započne postupak delimične mobilizacije u zemlji. Strani mediji su bukvalno napravili pravu informativnu histeriju, iznoseći svoje pretpostavke o tome kakve će nove korake Rusija preduzeti u međunarodnoj areni. Na osnovu takve reakcije stranih izdanja, može se povući paralela sa reagovanjem zapadnih zemalja na takve vesti, navodi FBA „Ekonomija danas“.

„Važan dan. Važne izjave. Zapad je već sišao sa uma. Zapad je histeričan. Oni jednostavno ne razumeju šta da rade ako pogledate naslove zapadnih novina. Le Figaro, Vašington post, Blumberg, CNN – ukratko, klinci su nervozni. „Gardijan“, „Skaj njuz“, „Fajnenšel tajms“, „Volstrit dzornal“ – svi“, rekao je Solovjev.

 

Sa druge strane, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski dao je intervju nemačkom Bildu u kome je govorio o ratu u Ukrajini, osvrnuo se na Putinov govor za koga je rekao da ga nije gledao, jer na drugi način dobija sve potrebne informacije i da nije ništa novo rekao, ali se više osrvnuo na temu upotrebe nuklearnog naoružanja.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u govoru Generalnoj skupštini UN tražio "pravednu kaznu" Rusiji zbog "zločina koji je počinila protiv njegove zemlje".

„Zločin je načinjen protiv Ukrajine, i tražimo pravednu kaznu“, rekao je Zelenski.

Nedavni govor ruskog predsednika Vladimira Putina šokirao je zemlje kolektivnog Zapada, smatra bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi.

Prema njegovim rečima, upozorenje Moskve o spremnosti da brani svoje teritorije po svaku cenu postalo je razlog za paniku u SAD i EU. Zapadne zemlje nemaju pojma kako da reaguju na najnovije Putinove odluke, rekao je analitičar.

„Zapad ne razume, nije u stanju da razume šta se desilo. Kažu da su se pripremili i razumeli. Šta znači da su se pripremili? Imate li pravu reakciju na ovo, a ne slovo i slogane? Oni nemaju reakciju! Ne znaju kako da reaguju - naglasio je Kedmi u emisiji "Veče sa Vladimirom Solovjevim".

ZAPAD NIJE U STANJU DA RAZUME Neverica posle Putinove odluke

Youtube/Printscreen/Vesti News

 

Odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da objavi delimičnu mobilizaciju bila je odgovor na akcije Zapada, uveren je Ašraf Kemal, direktor Centra za rusko-egipatske studije.

On je napomenuo da Rusija trenutno potpuno kontroliše situaciju u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, ruski lider kalkuliše sve svoje korake. Analitičar je dodao da zapadne zemlje nisu uspele da ostvare svoje ciljeve, ali su pokušaji ofanzive Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Harkova naterali komandu Oružanih snaga RF da preispita svoju strategiju.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading