RUSIJA IZNELA OZBILJNE OPTUŽBE NA RAČUN KIJEVA Ukrajinci koriste civile kao živi štit, naša vojska će obezbediti izlaz
Foto: mil.ru

Ukrajinski predlog je možda bio pokušaj da se zarobljeni ukrajinski vojnici izvuku iz blokade, navodi se u saopštenju.

U ruskom saopštenju se navodi da su civili u fabrici Azot korišćeni kao „živi štit“ od strane ukrajinskih vojnika koji su se sklonili u postrojenju. U njemu se navodi da su stotine neboraca prinuđene da se presele u poslednje uporište ukrajinskih snaga u gradu, dok su ruske i savezničke trupe zauzimale stambena naselja.

PUTIN SRUŠIO SVE NADE ZAPADA "Zbog ovoga smo u bezizlaznoj smo situaciji koja može samo još da se pogorša"

- Ukrajinska strana smatra položaj svojih vojnih jedinica beznadežnim, pa zahtev za spasavanje civila smatramo pokušajem izvlačenja preživelih trupa iz blokade, rekao je general.

Ruska vojska je saopštila da situacija nije drugačija od onoga što se dogodilo u gradu Mariupolju, gde su ukrajinske trupe nedeljama bile blokirane u fabrici Azovstal pre nego što su se predale ruskim i savezničkim trupama. 

ZAPADU VIŠE NIJE DO SMEHA Ruske vlasti im poslale zlokobnu poruku (FOTO)

Mizincev je pozvao ukrajinske zvaničnike da narede svojim vojnicima u Severodonjecku da polože oružje i predaju se. 

U međuvremenu, Rusija je spremna da civilima omogući bezbedan prolaz na teritoriju pod kontrolom Luganske Narodne Republike (LNR), pod uslovom da ih ukrajinske trupe puste, navodi se u saopštenju.

KOMANDANT RUSKE VOJSKE U UKRAJINI KONAČNO PROGOVORIO Slova na vozilima imaju simboliku i ovo su im značenja (FOTO/VIDEO)

Severodonjeck je jedno od samo nekoliko mesta na teritoriji LNR gde su ukrajinske trupe još uvek prisutne. Prošle nedelje, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da trupe njegove zemlje i lokalne milicije kontrolišu 97 odsto teritorije republike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading