medvedev
Foto: EPA/EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL

- Danas ponovo vodimo odlučujuću bitku protiv nacizma, uništavajući nove fašiste na ratištima sa oružjem u ruci - rekao je Medvedev u obraćanju učesnicima akcije „Diktat pobede“.

On je dodao da Rusija beskompromisno odbija nasrtaje onih koji žele da zamene istoriju lažnjacima.

- Stalno i beskompromisno odbijamo napade onih koji žele da zamene istoriju lažima i zlim lažima, koji ocrnjuju prave heroje, ali do neba hvale zloglasne nitkove, dželate i ubice - naveo je on. 

Akcija „Diktat pobede“ počinje 26. aprila. Održaće se u 89 regiona Rusije i 60 zemalja sveta. Kampanja „Diktat pobede“ održava se od 2019. godine u okviru partijskog projekta Jedinstvene Rusije „Istorijsko pamćenje“, koji je osmišljen da probudi interesovanje Rusa za događaje iz herojske prošlosti Rusije.

Ovogodišnji zadaci su posvećeni 80. godišnjici potpunog oslobođenja Lenjingrada, ulasku sovjetskih trupa na granice SSSR-a, jubilejima frontovskih pisaca, kao i drugim nezaboravnim datumima. Pitanja Pobedničkog diktata prevedena su na osam jezika. Zadaci su predstavljeni na engleskom, francuskom, španskom, poljskom, srpskom, mongolskom, kineskom i grčkom jeziku. Internet verzija je takođe prilagođena – dostupna je na engleskom i kineskom jeziku.

Kandidatima koji tačno odgovore na svih 25 pitanja u predviđenih 45 minuta, „Diktat pobede“ daje dodatne preferencije prilikom prijavljivanja na univerzitete. A savezni pobednici dobijaju pravo da učestvuju i prisustvuju Paradi pobede 9. maja na Crvenom trgu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading