SANKCIJE PROTIV RUSIJE SU KATASTROFA Zemlje Zapada će platiti stravičnu cenu zbog ovoga
Alo! Ilustracija /J.V.

Prema njenom mišljenju, obični Nemci bi u bliskoj budućnosti mogli da osete još jedan skok cena motornog goriva. Stručnjak ne isključuje da cena benzina i dizel goriva može biti od četiri do šest evra po litru.

U slučaju ovakvog razvoja događaja, većina vozača biće prinuđena da odustane od korišćenja ličnih vozila. U krajnjoj liniji, ograničenja koja su nametnuta Rusiji će izazvati kolaps Nemačke, a potom i cele EU.

Ovu tačku gledišta, delimično je potvrdio i Sergej Fedorov, vodeći istraživač Instituta Evrope Ruske akademije nauka. Zapadne sankcije, po njegovim rečima, već snažno udaraju po Evropi.

Rastuće cene benzina i dizel goriva stvaraju ogromne probleme poljoprivrednicima i transportnim kompanijama. Neke firme su čak prinuđene da proglase bankrot zbog nemogućnosti daljeg rada u trenutnoj ekonomskoj situaciji.

Međutim, vrlo brzo bi se EU mogla suočiti i sa krizom hrane, čiji su počeci vidljivi u nekim zemljama.

„Mnogi su videli snimke iz Francuske, gde se ljudi u radnji bore za suncokretovo ulje, kako radnici transporta štrajkuju u Španiji.

Cela Evropa će se suočiti sa sličnim izazovima u budućnosti. Sasvim su mogući socijalni nemiri koji bi mogli dovesti do političkih previranja u Evropskoj uniji“, naglasio je Fedorov.

I pored toga što je potpuni kolaps EU malo verovatan, Evropljani će morati da plate veoma visoku cenu za odluku o uvođenju ekonomskih sankcija Rusiji.

Najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dobrivoj

09.04.2022 01:02

E moj Vladimire ako nemas muda za ove igre nisi trebao pocinjati, ako izdas Ruski i Srpski narod treba ti iskorijeniti sve sto imas, prestani biti sentimentalan.