AMERIKA POVUKLA PRVI KORAK U SUKOBU SA RUSIJOM Poslali ukrajinskoj vojsci letelice (VIDEO)
Foto: Pixabay

Američka vojska završila je prebacivanje 100 dronova kamikaza u Ukrajinu. Mogućnosti ovog drona su dovoljne za izvođenje udara u radijusu od 40 kilometara.

Štaviše, s obzirom na specifičnosti ovih bespilotnih letelica, oni mogu da budu usmereni na svoje mete i preko letelice Ilona Maska, što, s obzirom na pokrivenost cele teritorije Ukrajine mrežom Starlink, stvara izvesnu pretnju.

U ovom trenutku je poznato da su SAD obezbedile Ukrajini bespilotne letelice u dve različite modifikacije, od kojih je jedna namenjena za borbu protiv ljudstva (Switchblade 300), a druga (Switchblade 600) je dizajnirana za uništavanje oklopnih vozila i utvrđenja.

Još uvek se ne zna kolika je serija dronova prebačeno Oružanim snagama Ukrajine, međutim, SAD su ranije izvestile da je reč o 100 taktičkih bespilotnih sistema. Međutim, u stvarnosti, serija kamikaza dronova može biti mnogo veća.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
ChuChu

01.04.2022 23:38

Amerika poslala letelice koje su pretnja, kome ? Rusima ? Pa neka se povuku i napuste tuđu teritoriju i nece im biti pretnja, Ukraina je suverena drzava i ima pravo nabavljati oruzje kakvo hoce, samo se Srbi raduju i Boga mole da Srbija potpadne pod ruski uticaj inda Rusi ovde budu glavni dok svi normalni narodi sveta beze od toga i suprotstavljaju se Rusima koji nikada i nikome nista dobro nisu doneli, ali nikada i nikome kroz istoriju nista dobro nisu uradili, samo pljackali , ubijali, palili i proganjali ljude....samo mi žudimo da nam Rusi budi vladari....

Vesna

01.04.2022 23:42

Njihova namers je Treci Sv. Rat Misle daleko su.

Per

02.04.2022 08:40

Amerika izgubila politički pravac s demokratama i uopšte. Unose nemir čovečanstvu. Ovo sa Rusuma je Bajdenov lični obračun. Hoće da zaštiti uneti i sumljivi kapital u Ukrajinu. Sve usmereno protiv Rusa. Šta je demikratija za druge narode? Zelenski uparen po cenu rata. Zelenskom nije mesto da sedne pored Putina. Ne dorastao. Rusima poruka: odbrana demokratskog uređenja vašeg naroda je u savremenom oružju i organuzaciji. Krstaši sa zapada ponovo!